Kinijos valstybiniai bankai griežtina reikalavimus  ()

J. Bideno įsakymas turi įtakos Kinijos bankams. Jie pradėjo persvarstyti savo verslą su Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos valstybiniai bankai pradėjo griežtinti reikalavimus Rusijos klientams po to, kai Jungtinės Valstijos pagrasino antrinėmis sankcijomis, skelbia „Bloomberg“.

Mažiausiai du pagrindiniai Kinijos bankai pastarosiomis savaitėmis pradėjo peržiūrėti savo veiklą Rusijoje, ypatingą dėmesį skirdami tarpvalstybiniams sandoriams, sakė leidinio šaltiniai. Bankai planuoja nutraukti santykius su klientais, kuriems taikomos sankcijos, ir nutraukti bet kokias finansines paslaugas Rusijos kariniam sektoriui bet kokia valiuta ir nepriklausomai nuo sandorių vietos, sakė „Bloomberg“ pašnekovai.

Tuo pat metu Kinijos bankai griežtina klientų patikrinimą dėl verslo registracijos vietos ir galutinių naudos gavėjų. Šaltinių teigimu, peržiūra taip pat bus taikoma trečiųjų šalių klientams, užsiimantiems verslu su Rusija arba tiekiantiems ten svarbias prekes.

Visa tai siejama su JAV prezidento Joe Bideno dekretu, kuris 2023 metų gruodį įsakė įvesti sankcijas trečiųjų šalių bankams, padedantiems finansuoti Rusijos karinį-pramoninį kompleksą ir susijusias su juo pramonės šakas.

Finansų įstaigoms taikomi nauji apribojimai, kurios:

  • vykdė ar padėjo atlikti bet kokius reikšmingus sandorius įmonių ar asmenų naudai, kuriems Jungtinės Valstijos skyrė sankcijas už veiklą Rusijos ekonomikos sektoriuose, remiančiuose jos karinės pramonės bazę;
  • atliko ar padėjo atlikti bet kokį reikšmingą sandorį arba teikė bet kokias paslaugas, susijusias su Rusijos karine pramonės baze, įskaitant tam tikrų svarbių prekių pardavimą, tiekimą ar perdavimą Rusijai.

 

Iždo sekretorė Janet Yellen pabrėžė, kad bankai turi dvi galimybes: sustabdyti visus sandorius iš klientų, parduodančių svarbias prekes Rusijai, arba užtikrinti, kad šios prekės nebūtų naudojamos Rusijos kariniam kompleksui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: