Zelenskis įspėja Trumpą. Pasekmės gali būti liūdnos  ()

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis perspėja Donaldą Trumpą apie tamsias jo planų pasekmes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip ir daugelis kitų valstybių vadovų, V. Zelenskis šią savaitę dalyvavo Pasaulio ekonomikos forume Davose, Šveicarijoje. Trečiadienį žurnalistai teiravosi V. Zelenskio apie D. Trumpo pareiškimą, pagal kurį jis per dieną baigs karą Ukrainoje, jei bus perrinktas JAV prezidentu.

Davose V. Zelenskis suabejojo ​​D. Trumpo ketinimais ir paklausė, kaip D. Trumpas pasielgtų, jei situacija dar labiau paaštrėtų.

„Tada kyla klausimas, ką D. Trumpas darys, jei po Ukrainos Rusija užpuls NATO šalį“, – jį cituoja „Newsweek“.

D. Trumpas aiškino, jog Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sustos užkariavęs Ukrainą. V. Zelenskio nuomone, tai klaidinga ir pavojinga interpretacija.

„V.  Putinas nesustos. Taigi, ką Donaldas Trumpas veiks JAV po to? Nes tai reikštų, kad Europa neteko savo galingiausios armijos, nes prarado Ukrainą, perspėjo V. Zelenskis.

Jau praėjusią savaitę jis paminėjo ir Suomiją, kai įspėjo Vakarus apie V. Putino priešiškumą.

„Jie [rusai] jau pradėjo kalbėti apie Suomiją ir Uzbekistano nepriklausomybę. Jis [V. Putinas] nesustos, kol mes visi kartu jo nesustabdysime“, – Lietuvoje sakė V. Zelenskis.

Susirūpinimą kelia Rusijos grėsmė ir tai, kiek JAV palaikytų Europą, jei Donaldas Trumpas grįžtų į prezidento postą po lapkritį vyksiančių rinkimų.

„Turite suprasti, kad jei Europa bus užpulta, mes niekada neatvyksime jums padėti ir palaikyti“, – neseniai atskleidė ES komisaras Thierry Bretonas, kad D. Trumpas taip sakė 2020 m.

 

Šią savaitę D. Trumpo interviu televizijai „Fox News“metu  buvo paklausta, ar jis įsipareigotų išlaikyti JAV NATO per antrąją savo prezidento kadenciją.

„Tai priklauso nuo to, ar tinkamai su mumis bus elgiamasi. NATO pasinaudojo mūsų šalimi. Europos šalys tai padarė“, – atsakė D. Trumpas.

D. Trumpas ir jo artimi sąjungininkai taip pat padarė pareiškimus, kvestionuojančius JAV paramą Ukrainai.

V. Zelenskis ir D. Trumpas taip pat anksčiau nesutarė. Metų pabaigoje V. Zelenskis pakvietė D. Trumpą apsilankyti Kyjive, bet buvęs prezidentas atsisakė. Po to V. Zelenskis patikino, kad jo šalis prireikus tęs kovą net ir be JAV paramos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(0)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: