Rusas įsiutino Azijos šalis. „Jūsų nebuvo.“ Kas nutiko TV eteryje (Video)  (1)

Rusų istorikas Michailas Smolinas pribloškė visus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų istorikas Michailas Smolinas pokalbių laidoje „Mesto vstreči“ („Susitikimo vieta“) sakė, kad nei kazachų, nei uzbekų, kaip tautų, iki 1917-ųjų revoliucijos nebuvo, skelbia Press.kz.

NTV kanale istorikas teigė, kad iki 1917 m. revoliucijos uzbekų ir kazachų „visiškai nebuvo“.

„Kaip atsirado Kazachstanas? Tiesą sakant, iš pradžių jis buvo vadinamas Kazachų SSR, kaip RSFSR dalis, kazachų iš viso nebuvo. Tada vietoj Kazachų SSR buvo sukurta Kirgizijos SSR, o vėliau ji buvo atskirta nuo RSFSR. Ten tautų kūrimosi sprendimai buvo priimami taip savanoriškai. Pavyzdžiui, uzbekai niekada neegzistavo prieš revoliuciją, nebuvo tokio etninio pavadinimo. Jie paėmė ir sukūrė uzbekus iš kelių Vidurinės Azijos tautų“, – pokalbių laidoje „Mesto vstreči“ sakė Smolinas.

Kiek anksčiau socialiniuose tinkluose pasirodė šokiruojantis vaizdo įrašas, kuriame rusas pasakė, kad kazachus sugalvojo komunistai.

Rusijos televizijos laidų vedėja ir prodiuserė Tina Kandelaki taip pat kritikavo Kazachstano geležinkelio stočių pavadinimų keitimą, sakydama, kad, šalis pamažu, bet užtikrintai ir toliau išstumia rusų kalbą valstybiniu lygiu. Tada kazachų žurnalistė Dinara Satzhan sureagavo į provokuojantį pareiškimą ir pabrėžė, kad ji neturėtų „kištis į kažkieno kito vienuolyną su savo taisyklėmis“.

 

Soc. tinklo „X“   @CurrentTimeTv paskyroje teigiama, kad,  atsakydamas į tai, Uzbekistanas pasiūlė blokuoti Rusijos propagandos kanalus.

 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(6)
(24)

Komentarai (1)