„Grąžinkite teises, kurios buvo iki 2015-ųjų“. Vengrai teika ultimatumą Ukrainai (Video)  ()

Vengrijos pusė prašo Ukrainos, kad vengrų mažumai būtų grąžintos visos teisės, kurias ji turėjo iki 2015 m.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijjarto per bendrą spaudos konferenciją su savo Ukrainos kolega Dmytro Kuleba ir Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovu Andrijumi Jermaku po derybų Užgorode, pranešė „Ukrinform“ korespondentas.

„Mes atvykome čia atkurti gerus kaimyninius santykius, turime nueiti ilgą kelią, bet mes, iš Vengrijos pusės, esame pasirengę atlikti šį darbą. Užkarpatėje vengrai ir ukrainiečiai gyvena taikiai“, - sakė P. Szijjarto.

Jis sakė, kad šalys aptarė sudėtingus klausimus, pažymėdamas, kad Ukrainos ir Vengrijos santykiai pastaruoju metu yra sudėtingi.

„Nuo 2017 m. buvo priimti įstatymai, mažinantys vengrų mažumos teises. Gruodį Parlamentas priėmė įstatymą, kuris tai sustabdė. Bet mes turime prašymą – gal tai per daug, ir jūs manysite, kad aš nesu mandagus. bet mes prašome, kad vengrų mažumai būtų sugrąžintos visos teisės, kurias ji turėjo iki 2015 m. Mes nieko daugiau nenorime“, – sakė ministras.

 

Užsienio reikalų ministras teigė, kad Vengrijos pusė suformulavo 11 punktų prašymą: įskaitant nacionalinės mokyklos statuso atkūrimą, galimybę įgyti vengrų kalbos vidurinės mokyklos atestatą ir vengrų kalbos naudojimą visuomeniniame gyvenime. Pasak jo, komisijai buvo pavesta kuo greičiau susitarti šiais klausimais ir parengti pasiūlymus ministerijoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(12)
(-7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: