[ŽT] Negi jis rimtai? Grėsmingas Kim Jong Uno įsakymas  ()

Šiaurės Korėjos karinių jūrų pajėgų stiprinimas yra „svarbiausias klausimas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kim Jong Unas išsakė planus kurti aukštųjų technologijų ginklus, įskaitant branduolinį povandeninį laivą, hipergarsinius ginklus ir varomas kietuoju kuru tarpžemynines balistines raketas.

Šiaurės Korėjos lyderis paragino stiprinti karinį jūrų laivyną, kad būtų paspartintas pasirengimas karui ir apsaugotas šalies jūrų suverenitetas.

Apie tai rašo „Yonhap“.

Apsilankęs Nampo laivų statykloje šalies vakarinėje pakrantėje, Kim Jong Unas pabrėžė, kad Šiaurės Korėjos karinių jūrų pajėgų stiprinimas yra „svarbiausias klausimas“. Kada tiksliai įvyko diktatoriaus vizitas, nenurodoma.

Vizito metu Kim Jong Unas buvo informuotas apie prasidedančias karo laivų statybas ir įsakė pareigūnams tęsti penkerių metų karinės plėtros planą, kurį 2021 metais patvirtino šalies valdančioji partija.

Kaip pažymi „Ukrinform“, remdamasi Korėjos centrine telegrafo agentūra, tai pirmasis pranešimas apie Šiaurės Korėjos diktatoriaus vizitą Nampo laivų statykloje, kur statoma balistinių raketų iš povandeninių laivų paleidimo barža. Prieš tai jis nuvyko į laivą „Sinpo“, kuris vadinamas pagrindiniu KLDR flagmanu.

 

Per šiuos susitikimus Kim Jong Unas atkreipė dėmesį į planus kurti aukštųjų technologijų ginklus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(14)
(-13)

Komentarai ()