Musko žlugimas. Ką skelbia „Fortune“  ()

E. Muskas turi ilgą ir labai gerai dokumentuotą istoriją kaip per daug žadantis ir nepakankamai įgyvendinantis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„SpaceX“ ir „Tesla“ generalinis direktorius Elonas Muskas jau antrus metus iš eilės patenka į „Fortune“ „labiausiai pervertintų generalinių direktorių“ sąrašą.

Leidinio apklausa išsiųsta beveik 400 „vadovų, įmonių, direktorių ir pramonės analitikų, kad būtų galima įvertinti didelių įmonių reputaciją, kaip mano jų konkurentai ir draugai“.

Papildomame reitinge E. Muskas gavo karūną už tai, kad buvo labiausiai pervertintas 2023 m. vykdomasis direktorius, o tai dar vienas ženklas, kad generalinio direktoriaus reputacija pablogėjo, ypač po to, kai jis pražūtingai įsigijo „X“ soc. tinklą.

E. Muskas turi ilgą ir labai gerai dokumentuotą istoriją kaip per daug žadantis ir nepakankamai įgyvendinantis. Pavyzdžiui, „Tesla“ automobiliai vis dar negali vairuoti patys, nors jis pažada, kad tai bus įmanoma „kitais metais“ jau dešimt metų.

Jo vadovaujama „Tesla“ taip pat smuko 2023 m., o akcijos šiais metais iki šiol nukrito 25 proc., o rinkos vertė 80 mlrd. dolerių. Bendrovė nuvylė investuotojus per neseniai paskelbtą pajamų ataskaitą, įspėjusią apie lėtėjantį pardavimų augimą ir aršią konkurenciją, ypač Kinijoje.

 

Nepaisant tam tikros pažangos su „SpaceX“, E. Musko planai sukurti miestą Marse, kad žmonija taptų tarpplanetine civilizacija, taip pat nuolat tolo.

E. Muskas neseniai buvo apsėstas kraštutinių dešiniųjų sąmokslo teorijų ir giliai rasistinių įsitikinimų, pavertęs neseniai įsigytą socialinės žiniasklaidos platformą neapykantos kurstymo vieta. Tokia retorika paskatino reklamuotojus bėgti į kalnus ir paliko įmonę finansinėje sumaištyje.

 

Trumpai tariant, nenuostabu, kad E. Muskas yra labiausiai pervertintų generalinių direktorių sąrašo viršuje.

Ir net pats milijardierius yra linkęs su tuo sutikti. Po to, kai X vartotojas paprašė E. Musko DI kompanijos „Grok“ pokalbių roboto „aprašyti Eloną Muską vienu žodžiu“, robotas atsakė „pervertintas“.

„Tiksliai“, – tuo metu atsakė E. Muskas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(36)
(5)
(31)

Komentarai ()