Turkija neturi nei draugų, nei priešų. Putinas gali regzti didelę kiaulystę  ()

Vladimiras Putinas vasario 12 dieną ketina aplankyti R. T. Erdoganą. Greičiausiai Rusijos diktatorius ko nors turkų paparašys ir ką nors pasiūlys mainais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos opozicijos žurnalistas Sergejus Aslanjanas pakomentavo tikėtiną V. Putino vizitą į Turkiją. Anot jo, Ankara nėra nei Maskvos, nei kitos šalies sąjungininkė.

„R. T.  Erdoganas neturi nei draugų, nei priešų. Jis turi politinių interesų. <...> Turkija visada yra vėtrungė, kuri pasisuka jai palankia kryptimi“, – pareiškė S. Aslanjanas.

Todėl negali būti vieno amžino susitarimo su Ankara – turime nuolatos iš naujo derėtis bet kokiu klausimu.

Tiesą sakant, dėl to V. Putinas nori asmeniškai vykti į Turkiją. Be to, pagal Tarptautinio teismo orderį jis ten nebus suimtas, nes šalis neratifikavo Romos statuto.

„Rusijos užsienio politikoje Turkija dabar tarnauja kaip samdinys, galintis Rusijos vardu padaryti kai kurių bjaurių dalykų“, – pažymėjo S. Aslanjanas.

Pavyzdžiui, V. Putinas pažadės R. T.  Erdoganui, kad blokuos visas JT rezoliucijas kurdų klausimu Turkijoje. Už tai Ankara gali sunaikinti amerikiečių bazę Sirijoje arba perkelti raketų sistemas į Jemeną, kad nuskandintų amerikietišką minininką, saugantį Saudo Arabiją nuo Jemeno pretenzijų.

 

Rusijos prezidento padėjėjas Jurijus Ušakovas patvirtino, kad ruošiamasi V. Putino vizitui į Turkiją. Viena pagrindinių derybų temų bus „Ukrainos klausimai“.

Be to, diktatoriai gali kelti NATO plėtros temą. Kaip žinote, R. T. Erdoganas patvirtino Švedijos prašymą stoti į Aljansą, norėdamas pirkti naikintuvus iš JAV.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(8)
(-5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: