Prancūzija, Vokietija, Lenkija. „Tai pabaiga.“ Bus nauja tvarka Europoje  ()

Visos ES šalys yra Rusijos dezinformacijos atakų, kuriomis siekiama destabilizuoti ir padalyti viešąją nuomonę tarp ES šalių, taikinys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie naują bendradarbiavimą priešinantis Rusijos dezinformacijos operacijoms  paskelbta pirmadienį Veimaro trikampio šalių susitikime, interviu dienraščiui „Ouest-France“ teigė Prancūzijos užsienio reikalų ministras Stephane'as Sejourne.

Kaip interviu šeštadienį sakė Prancūzijos diplomatijos vadovas, Prancūzija, Vokietija ir Lenkija „tapo tos pačios destabilizavimo strategijos aukomis“. „Pirmadienį paskelbėme apie naują bendradarbiavimą prieš dezinformaciją ir Rusijos informacines atakas“, – pridūrė politikas.

Auganti Rusijos dezinformacija prieš Prancūziją buvo viena iš priežasčių, kodėl pirmadienį į Prancūzijos užsienio reikalų ministeriją buvo iškviestas Rusijos ambasadorius Paryžiuje Aleksejus Meškovas.

„Šios dezinformacijos įrankius atskleisime viešai. Mes paremsime įrodymais vykdomus išpuolius“, šeštadienį sakė S. Sejourne.

Jis pridūrė, kad visos ES šalys yra Rusijos dezinformacijos atakų, kuriomis siekiama destabilizuoti ir padalyti viešąją nuomonę tarp ES šalių, taikinys.

Užsienio reikalų ministerijos vadovas Radosławas Sikorskis kartu su premjeru Donaldu Tusku vyks į Paryžių, kur dalyvaus Veimaro trikampio užsienio reikalų ministerijų vadovų susitikime. R. Sikorskis Chateau de la Celle netoli Paryžiaus kalbėsis su Vokietijos užsienio reikalų ministre Annalena Baerbock ir Prancūzijos užsienio reikalų ministru Stephanu Sejourne, kitais politikais apie paramą Ukrainai ir situaciją Artimuosiuose Rytuose.

 

„Paryžiuje įtikinsime savo partnerius vokiečius ir Prancūziją eiti į kompromisą, kai kalbama apie Europos gynybos biudžeto didinimą“, – antradienį per „TVP Info“ sakė Užsienio reikalų ministerijos vadovas Radoslovas Sikorskis.

Veimaro trikampis – tai 1991 metais sukurtas tarptautinio bendradarbiavimo formatas, vienijantis Lenkiją, Prancūziją ir Vokietiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(161)
(20)
(141)

Komentarai ()

Susijusios žymos: