Moldovoje – referendumas dėl stojimo į ES  ()

Referendumas bus surengtas tą pačią dieną kaip ir rinkimai, siekiant pritraukti kuo daugiau žmonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Moldovos prezidentės teigimu, kartu su prezidento rinkimais vyksiantis respublikinis referendumas leis Konstitucijoje įrašyti šalies stojimo į ES negrįžtamumą.

Maia Sandu tai pareiškė interviu „Moldova 1“ metu.

„Dabar tik nuo mūsų priklauso, ar norime tai (stojimo į ES, – red.) paversti realybe ir, žinoma, dirbti kiekvieną dieną, ką ir darome. Ir jei manęs klausiate apie mūsų sprendimą, tai taip pat susiję su iniciatyva dėl referendumo, kurios ėmėmės prieš kelis mėnesius. Tai bus respublikinis, konstitucinis referendumas, kurio metu Moldovos Respublikos piliečiai priims sprendimą, ir šis sprendimas bus įrašytas į Moldovos Respublikos Konstituciją, ir tada mes būsime užtikrinti.“

Anot Moldovos prezidentės, referendumas bus surengtas tą pačią dieną kaip ir rinkimai, siekiant pritraukti kuo daugiau žmonių.

„Noriu paaiškinti, kodėl pasiūliau abu renginius surengti tą pačią dieną. Svarbiausias argumentas – dalyvavimas. Nes šis sprendimas referendume nulems šalies likimą daugeliui metų. Tai labai svarbus sprendimas ir noriu, kad kuo daugiau žmonių dalyvautų referendume priimant šį sprendimą“, – sakė Maia Sandu.

 

Gruodžio 14 dieną Europos Vadovų Taryba nusprendė pradėti derybas dėl stojimo į Europos Sąjungą su Ukraina ir Moldova, taip pat suteikė Sakartvelui kandidato statusą.

Maja Sandu pernai gruodžio pabaigoje pasiūlė parlamentui Moldovoje surengti referendumą dėl stojimo į Europos Sąjungą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(0)
(35)

Komentarai ()