„Istorija parodys, kas buvo kaltas. Visi konfliktai baigiasi tik vienu“  ()

Dabar svarbiausia atkurti taiką, skatinti Ukrainos ir Rusijos Federacijos derybas, sakė ministras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos užsienio reikalų ministras Wang Yi sakė, kad „istorija spręs apie visus „Ukrainos krizės“ niuansus. Visų pirma, kas buvo teisus ir kas padarė neteisybę. 

Wang Yi tai pasakė interviu metu Kinijos žiniasklaidai po kelionės į Europą Miuncheno saugumo konferencijoje ir apsilankęs Ispanijoje bei Prancūzijoje, praneša Kinijos užsienio reikalų ministerija.

Anot jo, „krizė Ukrainoje (taip Kinijoje vadinama Rusijos agresija prieš Ukrainą – red.)“ yra vienas iš dviejų pagrindinių tarptautinių karštųjų taškų, sukeliančių neigiamas pasekmes visame pasaulyje, o jos tęsimas neatitinka bendrųjų tarptautinės bendruomenės interesų.

[PAPILDYMAS rekordine kaina+Vokietija] Geriausios kainos „Xiaomi“ robotas su flagmanų galimybėmis - paskutiniai vienetai (Video, „Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 3C“)
4365 1

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

„Istorija spręs apie visus šios krizės niuansus, kas buvo teisus, o kas padarė neteisybę. Šiuo metu skubiausia yra atkurti taiką“, – pabrėžė Wang Yi.

Istorinė patirtis įrodo, kad bet kokio konflikto galutinis taškas yra grįžimas prie derybų stalo, pažymėjo Kinijos užsienio reikalų ministras.

 

„Manome, kad vienintelė išeitis yra politinis sprendimas“, – pabrėžė Wang Yi.

Jo nuomone, „Ukrainos krizės“ metu vis dar yra taikos žiburys, todėl nereikėtų atsisakyti pastangų, kuriomis siekiama palengvinti Ukrainos ir Rusijos Federacijos derybas.

„Kinija ir toliau atliks konstruktyvų vaidmenį atkuriant taiką ir rems subalansuotos, veiksmingos ir tvarios Europos saugumo architektūros kūrimą“, – pridūrė Wang Yi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(20)
(-18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: