„Vasario 28 d. Putinas pradės aneksiją.“ Skelbiama invazija į Europą  (5)

Separatistai nori prijungti prie Rusijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vadinamieji nepripažintos Padniestrės deputatai vasario 28 d. suplanavo suvažiavimą, kuriame ketina priimti kreipimąsi dėl „prisijungimo prie Rusijos Federacijos“, o kitą dieną Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas paskelbs apie regiono aneksiją.

Apie tai praneša Rumunijos televizijos kanalas „Digi24“, remdamasis Padniestrės opozicionieriaus Genadijaus Čorbu žodžiais. 

Pasak jo, vasario 28 d. data pasirinkta neatsitiktinai, nes kitą dieną, vasario 29 d., planuojama V. Putino kalba Rusijos parlamente, kurios metu jis gali paskelbti apie Padniestrės aneksiją.

[Vokietija] 2 kartus pigiau nei Lietuvoje buitinis aliejaus spaudimo presas: šaltas ir karštas spaudimas,℃ valdymas, 820W galia ir didelis našumas - ribotas kiekis („RG-312“)
6819 3

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos sandėlio

Ribotas kiekis

Išsamiau

Opozicionierius teigė, kad neseniai surengta „protesto akcija“ prieš vadinamąjį Moldovos „ekonominį spaudimą“ separatistai siekė parodyti, kad „Padniestrės žmonės yra prieš Kišiniovą“. Čorbu taip pat atkreipia dėmesį į Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo pareiškimą, kuris anądien pareiškė, kad „Maskva nepaliks savo piliečių Padniestrėje“. 

Opozicionierius ragina neleisti įgyvendinti šio scenarijaus ir neleisti V. Putinui įvykdyti perversmo Moldovoje. 

Savo ruožtu „Evropejskaja Pravda“ pabrėžia, kad paskutinį kartą toks „deputatų suvažiavimas“ Padniestrėje vyko prieš 17 metų, o jo rezultatas buvo sprendimas „paremti regiono prisijungimą prie Rusijos Federacijos“. 

 

„Šio suvažiavimo tikslas – patvirtinti, kad Tiraspolis vis dar nori prisijungti prie Rusijos Federacijos“, – vietos televizijos kanalui sakė Vadimas Kravčiukas, Padniestrės separatistas ir vadinamojo „Padniestrės parlamento“ narys. 

Moldova mano, kad ši galimybė nereali, nes toks žingsnis smogtų ir Padniestrei, ir Maskvos įtakai regione. Tačiau nereikėtų pamiršti, kad logika tarptautiniuose sprendimuose nėra stiprioji Kremliaus pusė, priduria EP.

 

Moldovos vyriausybės Reintegracijos departamentas pareiškė, kad atidžiai stebi padėtį regione ir nuolat palaiko ryšius su tarptautiniais partneriais, įskaitant ESBO misiją, pranešė „Point“. Remiantis Kišiniovo turima informacija, „nėra pagrindo manyti, kad padėtis regione gali pablogėti“. Vyriausybė įsitikinusi, kad separatistai supranta, kokios pasekmės jų laukia, jei priims neapgalvotus sprendimus.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(36)
(-32)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: