[Žinios trumpai] Apple Pay uždarė landą, per kurią rusai galėjo mokėti Mir kortele  ()

Google taip pat nutraukė ryšius su Mir


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apple Pay nebepalaikys rusiškos mokėjimo kortelių sistemos Mir, taip uždarydama landą, per kurią rusai ir toliau galėjo naudotis tarnyba, nepaisant šaliai taikomų sankcijų, praneša Reuters.

„Apple informavo Rusijos NSPK [Nacionalinę mokėjimo kortelių sistemą], apie „Mir“ kortelių palaikymo Apple Pay sustabdymą,“ rašoma Mir svetainėje.„Nuo kovo 24 dienos naujų „Mir“ kortelių prijungti prie tarnybos nebeįmanoma.” Kompanija taip pat pažymi, kad anksčiau prie Apple Pay pridėtos Mir kortelės nustos veikti per „kelias dienas.“ Apple Pay Mir kortelių palaikymą įdiegė pernai.

The Guardian rašo, kad Mir mokėjimų sistemą valdo RF Centrinis bankas ir ji buvo įsteigta atsakant į Rusijai paskelbtas sankcijas dėl Krymo aneksijos 2014 m. CB statistika rodo, kad Mir kortelės sudaro ~32 procentus visų šalyje išduotų naujų kortelių.

Google irgi ketina atsisakyti Mir, pranša WSJ. Kompanija pristabdė praėjusį spalį pradėtą pilotinę Mir kortelių sujungimo su Google Pay programą. „Google Pay stabdo mokėjimų paslaugų tiekimą Rusijoje dėl ne mūsų kontroliuojamų mokėjimo tarnybų sutrikdymo,“ rašoma WSJ.

 

The Verge prašė Google ir Apple pakomentuoti situaciją, bet kol kas jokio atsakymo negavo.

Daug vartotojų Rusijoje buvo atjungti nuo Apple Pay ir Google Pay, kai kelios šalys paskelbė finansines sankcijas didiesiems Rusijos bankams, tarp kurių VTB Group, Sovcombank, Novikombank, Promsvyazbank, ir Otkritie FC Bank. Anksčiau šį mėnesį, Visa ir MasterCard sustabdė savo veikimą Rusijoje, užblokuodama galimybę rusams naudoti savo kreditines ar debetines korteles už šalies ribų ar atlikti tarptautinius internetinius mokėjimus.

Emma Roth
www.theverge.com




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()