„Stalinas būtų sušaudęs visus“. Rusijos propaganda apstulbo, kas nufilmuota Raudonojoje aikštėje (Video)  ()

Net Rusijos propagandą apstulbino dainininko Shamano vaizdo klipas, nufilmuotas Raudonojoje aikštėje ir parodytas per Hitlerio gimtadienį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų dainininkas Jaroslavas Dronovas, koncertuojantis Shamano pseudonimu, norėjo prisistatyti kaip patriotas ir sukūrė muzikinį vaizdo klipą, tačiau kažkas pakrypo ne ten, kur norėta. Net aistringi Z propagandistai griežtai reagavo į šviesiaplaukį vyrą su kirpčiukais ir nuskustais smilkiniais, apsiavusį sunkiais batais ir su raiščiu ant rankovės, žygiuojantį prie Kremliaus.

„Telegram“ kanalas „Ukraina 365“ skelbia du vaizdo įrašus, kuriuos galima palyginti ir išsiaiškinti skirtumus.

Kairėje – fragmentas iš Bobo Fosse'o filmo „Kabaretas“, kuriame jaunas nacis dainuoja dainą „Ateitis priklauso mums“. Dešinėje – šviežias rusų dainininko klipas. Beje, daina buvo išleista Hitlerio gimtadienio proga. Priedainis yra atpažįstamas „Gott mit uns“.

Kaip sako pats muzikantas, į šį vaizdo klipą jis „sudėjo savo supratimą apie nacionalinę idėją ir mūsų kultūrinio kodo sudedamąsias dalis“.

Z-blogeriai negali suprasti, ar tai saviironija, ar subversija, ir įžvelgia vaizdo įraše du straipsnius: tautinės vėliavos ir tikinčiųjų jausmų įžeidimą bei raginimą valdžios institucijoms atkreipti į tai dėmesį.

Vyriausiasis propagandistas Sergejus Mardanas rašė: „Draugas Stalinas būtų sušaudęs visus dalyvavusius už tokias „dainuškas“. Ir jis būtų buvęs teisus“.

 

Kolaborantas Olegas Carevas taip pat negalėjo susilaikyti nepakomentavęs: „Ar aš vienintelis manau, kad tai Adolfo Aloizovičiaus bendražygių šūkavimas? Sistemos problema yra ta, kad Rusijos patriotus už pinigus vaizduoja ne patriotai. Ir kaip jie supranta, taip ir daro. Kitų mums nėra. Gerai, kad pabaigoje jis nepasaliutavo“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(15)
(-10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: