Košmariškos dienos rusams. Duota 90 dienų daiktams surinkti ir nešdintis iš šalies  ()

Pilietybės ir migracijos reikalų direkcija pranešė, kad pranešimai su prašymu išvykti iš Latvijos bus pradėti siųsti jau kitą savaitę. Dažniausiai kalbama apie žmones, kurie net neatvyko į egzaminą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Latvija ketina išsiųsti iš šalies kelis tūkstančius Rusijos Federacijos piliečių, neišlaikiusių latvių kalbos žinių egzamino. Taip teigia Pilietybės ir migracijos reikalų tarnybos (UDGM) atstovė Maira Roze, rugsėjo 18 d., praneša „Delfi“.

Jau kitą savaitę 3600 rusų gaus įspėjimą, kad jie turi išvykti iš šalies. Jie turės 3 mėnesius įvykdyti vietos valdžios prašymą.

„Neišlaikiusieji egzamino ir nepateikę prašymo kitą savaitę bus informuoti, kad jie – jų bus apie 3600 – turės išvykti iš Latvijos. Jau dabar sulaukiame daug skambučių: sako, mama sakė, kad padarys viską, bet paaiškėjo, kad ji nieko nedarė, žmogus net nenuėjo laikyti egzamino“, – pasakoja Roze.

Yra dar viena rusų kategorija, apie kurią kalbėjo UDGM atstovė. Tie, kurie tikėjosi Konstitucinio Teismo sprendimo ir tikėjo, kad iš tikrųjų deportacijų nebus. Dabar šie piliečiai neteks leidimo gyventi ir bus priversti grįžti į tėvynę.

„Šie žmonės galės bandyti gauti leidimą be nuolaidų – kaip ir bet kuris kitas Rusijos pilietis, o ne ilgametis Latvijos gyventojas“, – tęsė Roze.

Latvių kalbos egzaminas Latvijoje

 

Iki rugsėjo pradžios Latvijoje gyvenantys Rusijos Federacijos piliečiai latvių kalbos žinias turėjo įrodyti egzaminu.

Iki šiol naujasis įstatymas galioja apie 25 000 rusų. Iš jų 14 000 kreipėsi dėl nuolatinio Latvijos gyventojo statuso, apie 1 000 – dėl leidimo gyventi, o dar 6 700 ketina laikyti egzaminą iš naujo.

Šią savaitę vietos Seimas pratęsė terminą ir numatė dvejų metų pereinamąjį laikotarpį, tačiau tai bus taikoma tik tiems piliečiams, kurie bent bandė išlaikyti kalbos egzaminą. Visi kiti gali būti deportuojami.

Piliečiai, sulaukę 75 metų, bus atleisti nuo latvių kalbos egzamino.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(125)
(8)
(117)

Komentarai ()