Pirmą kartą istorijoje 3 žemynai! Įvardintos šalys, kurios rengs 2030 FIFA pasaulio futbolo čempionatą  ()

2030 m. pasaulio vyrų futbolo čempionate šešiose šalyse trijuose žemynuose vyks rungynės unikaliu formatu, kuris leis paminėti čempionato 100 metų jubiliejų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

FIFA sprendimu, 2030 m. pasaulio furbolo čempionatą rengs Ispanija, Portugalija ir Marokas. O startines turnyro rungtynes atidarys Argentina, Urugvajus ir Paragvajus.

Argentina, Paragvajus ir Urugvajus anksčiau buvo pateikusios bendro rengimo pasiūlymą.

Šios trys šalys surengs po vieną čempionato atidarymo mačą: ​​Urugvajaus sostinėje Montevidėjuje, „Centenario“ stadione vyko įžanginis 1930 m. pasaulio čempionato finalas.

Laimėjusi paraiška buvo pradėta kaip bendra Ispanijos ir Portugalijos paraiška, o vėliau šiais metais prisijungė Marokas Šiaurės Afrikoje.

FIFA pranešė, kad visos šešios priimančiosios šalys automatiškai pateks į 48 komandų turnyrą. Tai pirmas kartas, kai pasaulio čempionatas bus žaidžiamas daugiau nei viename žemyne.

 

„Šimtmečio pasaulio čempionatas negali būti toli nuo Pietų Amerikos, kur viskas ir prasidėjo“, – sakė Pietų Amerikos futbolo organizacijos CONMEBOL prezidentas Alejandro Dominguezas. „2030 m. pasaulio čempionatas bus žaidžiamas trijuose žemynuose“.

2030 m. birželio–liepos mėnesiais numatytas 48 komandų turnyras prasidės rungtynėmis Urugvajuje, Argentinoje ir Paragvajuje, kol veiksmas persikels į pagrindines šeimininkes Ispaniją, Portugaliją ir Maroką.

 

Planas apima precedento neturintį skaičių kelionių įvairiais atstumais ir laiko juostomis, įskaitant 13 valandų skrydžius iš Buenos Airių į Madridą.

Ukraina taip pat buvo tarp kandidačių šalių po to, kai prieš metus UEFA būstinėje Šveicarijoje spaudos konferencijoje buvo įtraukta į Europos kandidatūrą. Ukraina prisijungė prie Ispanijos ir Portugalijos pasiūlymų 2022 metų spalį, kai jau vyko plataus masto karas. Ukraina tikėjosi savo stadionuose surengti atskiras čempionato grupių etapo rungtynes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()