[ŽTL] Lietuvoje išniekinta Ukrainos vėliava. Skelbiama, kas vyksta (PAPILDYTA)  (1)

Lietuvos teisėsaugos pareigūnų duomenimis, iš viso buvo keturi vandalai, trys iš jų buvo neblaivūs. Kokie buvo jų motyvai, nežinoma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvos sostinėje Vilniuje keli asmenys, apsvaigę nuo alkoholio, nuplėšė Ukrainos vėliavą ir išmetė į šiukšlių dėžę. Apie tai spalio 16 dieną pranešė LRT.

Kaip informuoja Vilniaus policijos komisariatas, incidentas įvyko sekmadienio vakarą, apie 23.00 val. Didžiojoje gatvėje, kur kabėjo Ukrainos vėliava, buvo pastebėti keturi žmonės, išniekinantys šalies simbolį.

Jie nuplėšę Ukrainos vėliavą, po to įmetė ją į šiukšlių dėžę mediniu kotu į viršų. Tada grupė žmonių ant jos nusispjovė ir pasišalino iš įvykio vietos.

Vėliau paaiškėjo, kad jų iš viso buvo keturi ir trys iš jų neblaivūs.

„Sulaikyti ir į areštinę sulaikyti neblaivus vyras, gimęs 1980 m. (1,09 prom.), 1997 m. gimęs vyras (1,17 prom.), 1987 m. gimęs vyras (1,47 prom.) ir 1997 m. gimusi moteris (blaivi). Pradėtas tyrimas dėl užsienio valstybės simbolio išniekinimo“, – rašoma pranešime.

Pagal Lietuvos įstatymus, tas, kas kokiu nors būdu sugadino oficialiai iškabintą užsienio valstybės herbą ar vėliavą, baudžiamas bauda, ​​laisvės apribojimu, areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

 

Medžiagos publikavimo metu Ukrainos pusė įvykio nekomentavo.

PAPILDYTA

Kaip skelbia portalas 15min.lt, Ukrainos vėliavą išniekino Vengrijos futbolo rinktinės sirgaliai.

Rungtynės tarp Lietuvos ir Vengrijos vyks antradienį, spalio 17 dieną, Kaune.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(9)
(6)

Komentarai (1)