Didžiulis skandalas Rusijoje. 1000 rublių banknotas. Rusai tiesiog šokiruoti (Foto, PAPILDYTA)  (3)

Rusijoje pristatyti naujo dizaino banknotai sukėlė tikrą audrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 16 d. Rusijos centrinis bankas pristatė naujo dizaino 1000 ir 5000 rublių banknotus, kurie sukėlė garsų skandalą Rusijoje.

Paaiškėjo, kad menininkai ant pinigų pašalino nuo bažnyčių ir koplyčių visus krikščionybę simbolizuojančius kryžius, pakeisdami juos musulmoniškais pusmėnuliais.

Dabar, 1000 rublių banknote vietoje Jaroslavlio pavaizduotas Söyembikä bokštas su pusmėnuliu. Propagandinis leidinys „Ridovka“ teigia, kad rusų akyse vyksta „rusiškų prasmių naikinimas“.

Ant senojo banknoto, skirto Jaroslavliui, buvo galima pamatyti paminklą Jaroslavui Išmintingajam, koplyčią Jaroslavlio Kremliaus fone, taip pat varpinę ir Jono Krikštytojo bažnyčią.

Dabar naujasis banknotas skirtas Volgos federalinei apygardai ir reverse pavaizduotos Tatarstano įžymybės, ypač Söyembikä bokštas su pusmėnuliu. Banknoto averse – Nižni Novgorodas.

 

 

„Yra jausmas, kad kažkas, kur tik įmanoma, bando atsikratyti nacionalinių simbolių, ir tai daroma sąmoningai“, – pastebi Rusijos propagandistai.

Rusai skambina pavojaus varpais, nes į šalį ir toliau plūsta musulmonų imigrantai iš Vidurinės Azijos. Visa tai vyksta daugybės etninių rusų žūties kare Ukrainoje fone.

„Iš pradžių džiaugsmingai palaikote nykstančių rusų vyrų siuntimą į beprasmes skerdynes, kur jie dešimtimis tūkstančių miršta už nenaudingus griuvėsius, o paskui vietoj šių išnaikintų rusų – migrantai iš islamo valstybių. Ir tada negali suprasti, kodėl aplinkui islamizacija ir pusmėnuliai“, – komentuoja propagandstai.

PAPILDYTA

 

 

Rusijos centrinis bankas sustabdė naujo 1000 rublių banknoto išleidimą, gavęs Rusijos stačiatikių bažnyčios narių skundus.

Trumpame pranešime spaudai bankas pareiškė, kad sustabdys banknotų išdavimą, kol nebus išbaigtas dizainas, ir pridūrė, kad banknotai nepasiekė plačios apyvartos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(93)
(5)
(88)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: