Ne Putinas ir ne Barbė. Žurnalas „Time“ išrinko metų žmogų (Foto)  (2)

Pasak vyriausiojo redaktoriaus Samo Jacobso, buvo sunku pasirinkti žmogų, kuris galėtų atstovauti 8 milijardams planetos žmonių. Galų gale apsistota ties tuo, kuris „neša šviesą pasauliui“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Metų žmogumi 2023“ pagal žurnalą „Time“ tapo amerikiečių dainininkė Taylor Swift.

Į trumpąjį sąrašą su ja pateko Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir kitos dėl įvairių priežasčių visam pasauliui žinomos asmenybės. Straipsnyje išsamiau paaiškinta, kodėl buvo nuspręsta sutelkti dėmesį į žmogų iš šou verslo.

 

Žurnalo vyriausiasis redaktorius Samas Jacobsas pažymėjo, kad išrinkti nugalėtoją buvo labai sunku, nes visa komanda stengėsi surasti žmogų, kuris galėtų atstovauti visos planetos gyventojams, praneša „The New York Times“.

„Išrinkti vieną asmenį, kuris įkūnytų 8 milijardus planetos žmonių, nėra lengva užduotis. Mes pasirinkome žmogų, kuris įkūnija džiaugsmą. Žmogų, kuris neša šviesą pasauliui“, – rašoma pranešime.

Dėl to pasirinkimas teko dainininkei Taylor Swift, kuri šiais metais „buvo visur“, pažymi „Time“ vadovybė. Jos pasiekimai kultūros, komercijos ir kitose srityse buvo milžiniški.

Straipsnyje pažymima, kad menininkės populiarumą dabar galima palyginti su Elvisu Presley, Michaelu Jacksonu, Madonna, Bobu Dylanu ir Paulu McCartney. Be to, jai pavyko sukurti daugiau nei 1 milijardo dolerių vertės imperiją.

 

 

„Diskutuoti apie ją tapo tas pats, kas diskutuoti apie politiką ar orus. Ji tapo pagrindine pasaulio veikėja“, – rašoma pranešime.

Taylor Swift sugebėjo įveikti kitus finalininkus:

  • Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas;
  • Kinijos Liaudies Respublikos prezidentas Xi Jinpingas;
  • Didžiosios Britanijos karalius Karolis III;
  • Federalinės rezervų sistemos (FED) pirmininkas Jerome'as Powellas;
  • Režisierės Gretos Gerwig filmo „Barbė“ pagrindinė herojė Barbė;
  • Buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo prokurorai;
  • „OpenAI“ generalinis direktorius Samas Altmanas;
  • Streiko Holivude dalyviai.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(12)
(-9)

Komentarai (2)