Beprotybė Ekvadore. Banditai užgrobė TV studiją. Prezidentas skelbia vidaus konfliktą. Kas vyksta (Video)  ()

Žurnalistų teigimu, Ekvadore įvesta 60 dienų nepaprastoji padėtis. Prezidentas Danielis Noboa pasirašė dekretą, skelbiantį šalies vidaus ginkluotą konfliktą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-10 Beprotybė Ekvadore. Banditai užgrobė TV studiją. Prezidentas skelbia vidaus konfliktą. Kas vyksta (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekvadore ginkluoti vyrai tiesioginės transliacijos metu užgrobė TC televizijos stotį Gvajakilio mieste. Apie tai rašo „BBC News“.

Žurnalistų teigimu, darbuotojai buvo priversti gulėti ant grindų. Vėliau TC studijoje buvo pastebėti vyrai su gobtuvais. Praėjus 30 minučių po pirmojo kovotojų pasirodymo, į įvykio vietą atvyko Kito ir Gvajakilio policija.

Kaip pranešė teisėsaugos pareigūnai, darbuotojai iš studijos buvo evakuoti. Vėliau pasirodė pranešimų, kad keli įtariamieji buvo sulaikyti.

 

Pirmadienį (sausio 8 d.) Ekvadore buvo įvesta 60 dienų trukmės nepaprastoji padėtis. Taip, tai atsitiko po to, kai nuteistas „Los Choneros“ nusikalstamos grupuotės lyderis Adolfo Macias Villamar (dar žinomas kaip „Fito“) dingo iš savo kalėjimo kameros. Taip pat iš kito kalėjimo pabėgo 40 kalinių, tarp jų ir dar vienas narkobaronas.

Pranešama, kad prezidentas Danielis Noboa pasirašė dekretą, skelbiantį šalies vidaus ginkluotą konfliktą. Jis išvardijo keletą organizuotų nusikalstamų grupuočių ir pavadino jas „teroristinėmis organizacijomis“.

Nuo tada, kai buvo paskelbta nepaprastoji padėtis, per keletą išpuolių Gvajakilio uostamiestyje žuvo aštuoni žmonės, o trys buvo sužeisti. Policija taip pat praneša apie du policijos pareigūnus, „žiauriai nužudytus ginkluotų nusikaltėlių“ netoliese esančiame Nobolo mieste.

 

 

Be to, Gvajakilio universitetas nurodė, kad dėl socialinių neramumų visoje šalyje buvo sustabdyta visa akademinė ir administracinė veikla.

„Šiuo metu neaišku, ar televizijos šturmas susijęs su pabėgimu iš kalėjimo, tačiau tai yra saugumo situacijos šalyje pablogėjimo pavyzdys“, – pažymėjo žurnalistai.

44 metų Fito buvo informuotas, kad jį ketinama perkelti iš La Regional kalėjimo. Manoma, kad jis pabėgo likus kelioms valandoms iki numatyto perkėlimo. Grupė „Los Chernas“ užsiima užsakomomis žmogžudystėmis, turto prievartavimu ir prekyba narkotikais visoje šalyje. Fito ėmė vadovauti gaujai po to, kai 2020 metais buvo nužudytas ankstesnis jos bosas Jorge Luisas Zambrano.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()