Atskleidė, kiek uždirba automobilių pramonės milžinų vadovai: atlyginimai siekia keliasdešimt milijonų per metus  ()

Vieno didžiausių automobilių gamybos koncernų „Stellantis“ vadovas Carlosas Tavaresas už praėjusius metus gavo visai nemažą algą. Koncerno vadovai paskelbė, kad vykdančiojo direktoriaus atlyginimas per 2023 metus padidėjo 56 procentais ir pasiekė 36,5 milijono eurų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip pasakojama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“, vidutinis šio koncerno darbuotojų atlyginimas pernai taip smarkiai nedidėjo, vidutiniškai atlyginimai padidėjo nepilnu dešimtadaliu ir siekė po 70 tūkstančių eurų per metus. Tai irgi neblogas rodiklis.

23,5 milijono eurų C.Tavaresas gavo kaip darbo užmokestį ir dar 10 milijonų kaip premija už tai, kad pasiekė per praėjusius metus užsibrėžtus tikslus.

Koncerno pranešime teigiama, kad jam vadovaujant pernai „Chrysler“, „Jeep“ ir „Fiat“ finansiniai rodikliai buvo geresni negu bendras automobilių industrijos vidurkis, o koncerno akcijų kaina pasiekė visų laikų aukštumas ir per pastaruosius devynis mėnesius padidėjo net 70 čia procentų.

[Vokietija] Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės tik 111€! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („DLNRG PD320“)
8156 8

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Beje, kiti koncernų vadovai uždirba ne ką mažiau. Pavyzdžiui, amerikiečių įmonės „General motors“ vadovė Mary Barra užpernai gavo beveik 30 milijonų dolerių atlyginimą, o pernykštės jos pajamos kol kas nepaskelbtas.

„Ford“ koncerno vadovas Džimas Farlis užpernai uždirbo 21 milijoną dolerių, o pernykštė alga dar neatskleidžiama.

 

Iš kitos pusės, turbūt normal gauti tokį atlyginimą, kai valdai tokį koncerną, kuris turi didesnį biudžetą nei kai kurios valstybės. Pavyzdžiui, „Stellantis“ apyvarta pernai siekė 190 milijardų, o grynasis pelnas beveik 20 milijardų eurų.

Visose šio koncerno įmonėse bendrai praėjusiais metais dirbo kiek daugiau nei 80 tūkstančių darbuotojų, tai yra, tai penkiais procentais mažiau negu prieš metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(1)
(1)
(0)

Komentarai ()