Ledinių maudynių entuziastai iš Lietuvos pasaulio čempionate Estijoje nuskynė 2 aukso medalius  ()

Ledinėms maudynėms išpopuliarėjus Lietuvoje natūraliai kilo noras pasidomėti ar kaimyninėse šalyse vyksta kas nors panašaus. Kasmet augant 25 m. ledinės eketės varžybų dalyvių skaičiui Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas Simonas Dailidė jau pernai ėmė domėtis iš ko būtų galima pasimokyti rengti dar masiškesnes ar aukštesnio lygio varžybas Lietuvoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ieškodamas informacijos atradau Estijoje vykstantį ledinio vandens pasaulio čempionatą. (https://tallinnwc2024.ee/) Kaip suprantu, iki šiol niekas jose iš Lietuvos nedalyvaudavo iki šiol. Todėl kilo mintis, kad turime dalyvauti ir mes. Iš karto keliems žmonėms pasakiau, kad iš karto po mūsų 25 metrų eketės varžybų bus varžybos Estijoje ir mes dalyvausim“, – pasakoja S. Dailidė.

Šis renginys vyksta penkias dienas. Nuo pirmadienio iki penktadienio. Penktadienį buvo siekiamas pasaulio rekordas, visi plaukė pasikeisdami.

Lietuvos ekečių žemėlapis – didžiausias

Pasaulinio lygio varžybos lediniame vandenyje vyksta jau daugiau nei 10 metų, tačiau lietuviai jas atrado tik šiais metais.

„Pas mus taip pat 25 metrų eketės plaukime dalyvauja žmonės iš 6-7 valstybių. Čia susirenka plaukikai iš daugiau kaip 40 skirtingų valstybių.

Latvijoje ir Estijoje yra ekečių žemėlapiai, tačiau Lietuvos ledinių mėgėjų bendruomenių skaičius gerokai didesnis, mes turim jau 7 metų patirtį  ir kitais metais planuojame vykti gerokai didesne komanda“, – planais dalinasi LSS prezidentas.

[Vokietija!] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje! „Jei jums reikia gero garso už mažiausią kainą, ši garso sistema yra būtent tai“ (Video, „Redmi TV Soundbar“)
7484 2

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikūs pirkėjų ir apžvalgininkų vertinimai

Išsamiau

Šįmet varžybose dalyvavo 10 lietuvių, keletas iš jų atstovauja savo plaukimo klubus, tačiau didžioji dalis atstovauja Vilniaus ruonius. Dalyviai plaukė skirtingose distancijose skirtingais stiliais. Dauguma varžėsi 25 metrų distancijoje laisvu stiliumi. Tačiau buvo, kas plaukė krūtine 50 m, kažkas trijose distancijose dalyvavo, kad užfiksuotų geresnį rezultatą.

„Tokie renginiai motyvuoja. Motyvuoja gerinti plaukimo technikas, būti tiesiog fiziškai tvirtesniems, aplenkti ankstesnius pasiekimus“, – sako Simonas.

Varžybų vietoje jūros gylis – 14 m

„Estijoje truputį šalčiau, tai ant ežerų dar yra ledas. Bet kadangi mes plaukėm Baltijos jūroje, o ten vanduo sūresnis truputį, ten ledo nėra“, – sako Simonas.

Anot S. Dailidės vanduo tikrai ledinis, nes jis sūrus ir yra šaltesnis negu gėlas vanduo. Varžybų vietoje jūros gylis siekia keturiolika metrų.

„Važiavom mes čia iškelti tris vėliavas:  Vytį lietuvišką, trispalvę ir Ronį, kuris gimė šią žiemą, kuris yra pasitikintis savimi, drąsus, mylintis šaltą vandenį, mėgstantis grūdintis ir gerai tame besijaučiantis“, – džiaugiasi dalyvavimu renginyje jaunas vyras.

Lietuvos ruoniai pasiekė įspūdingų rezultatų

 

Du plaukikai tapo pasaulio čempionais savo amžiaus grupėse ir plaukimuose 25 metrų plaukime krūtine Aušra Grabauskienė nuplaukė per 20,45 sekundes ir laimėjo 1 vietą,  50 metrų krūtine įveikė per 44,43 sekundės ir užėmė antrą vietą, o Gerardas Alksnys 25 metrus laisvu stiliumi nuplaukė per 13,42 sekundes ir užėmė pirmą vietą savo amžiaus grupėje. Simonas Dailidė nuplaukė per 15.46 s ir savo tikslą pasiekė. Vandens temperatūra buvo 1,6 laipsnių, sūrus. Pridedame bendrą Lietuvių sąrašą ir laikus per kuriuos jie įveikė eketę:

25 metrų plaukimas laisvu stiliumi

  • Gerardas Alksnys 13,42 s
  • Simonas Dailidė 15,46 s
  • Gintaras Vysockis 19,82 s
  • Jovita Butkevičiūtė 21,97 s
  • Paulius Kuzmarskis 26,44 s
  • Tadeus Lago 27,89 s
  • Egle Sakalauskienė 37,70 s
  • Alanas Dzranovas 38,12 s

 

50 metrų plaukimas krūtine

  • Gerardas Alksnys 36,72 s
  • Aušra Grabauskienė 44,43 s
  • Juneta Krylovaitė 46,72 s

Kitąmet Lietuvoje tikimasi dar didesnio skaičiaus plaukikų iš užsienio

2024 metų kovo 2 d. ledinės 25 m eketės varžybose Trakuose dalyvavo apie 350 dalyvių. LSS prezidentas S. Dailidė Estijoje pristatė sveikuolių sąjungos organizuojamą renginį ir Estijoje vykusių varžybų organizatoriai pasiūlė įtraukti jį į pasaulinį varžybų lediniame vandenyje kalendorių. Todėl tikimasi, kad kitais metais Galvės ežere kovo 1 d. vyksiančiose varžybose dalyvaus dar daugiau dalyvių iš užsienio šalių.

Registracija į šį renginį jau paskelbta: https://www.sveikuoliai.lt/renginys/25-metru-plaukimas-ekete-2025-trakai/

Sigita Labutienė, www.sveikuoliai.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: