Dažniausia žiūrovų reakcija į filmą – „aš nieko panašaus nesu matęs“  (1)

Jungtinėse Amerikos Valstijose, Silicio slėnyje, vykstantis ir Oskarams kvalifikuojantis kino inovacijų festivalis „Cinequest“ rodo 300 filmų atskleidžiančių kino ir technologijų naujoves ir sutraukia apie 50 tūkstančių žiūrovų, menininkų ir novatorių iš viso pasaulio. Šiais metais savo filmą „Originalus trumpametražis filmas“ festivalyje pristatę kino kūrėjai – Ieva ir Simonas Ballai laimėjo prestižinį kino inovacijos apdovanojimą už geriausią trumpametražį filmą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Originalus trumpametražis filmas“ (angl. „Original Short Film“) tai portalas į dar nematytą pasaulį. Dviejų personažų kelionė per haliucinacijų pasaulį ieškant orginalumo. Kiekvienas filmo kadras sukurtas individualiai interpretuojant kamera užfiksuotą video medžiagą.

„Šį procesą atradome eksperimentuodami, naudodami savo patirtį iš kino, tapybos, animacijos ir specialiųjų efektų sričių. Mes integruojame tradicinę kino kūrybos metodiką su atvirojo kodo generatyvinio intelekto atvertomis galimybėmis. O rezultatai apstulbino ir mus ir aplinkinius, galime dirbti visiškai naujoje kūrybinėje teritorijoje“, – dalinasi Ieva. 

Žiūrovų simpatijų filmas taip pat susilaukė Anglijoje, Graikijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje, taip pat laimėjęs apdovanijumus „Grand Prix I.A.“ Prancūzų animacijos sostinėje, Angouleme, rengiamame kino festivalyje „Counrant 3D“ ir už geriausią eksperimentinį filmą Londono kino festivaliuose „Dreamers of Dreams“ ir „Greenwhich Film Festival“.

[Vokietija] Bent 300€ pigiau nei Lietuvoje naujausias monstras! Iki 1000W, su 2 baterijomis, 50km/h ir apžvalgininko pagyros (Video, „ENGWE X20“)
5336 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Aukščiausios klasės el. dviratis

Išsamiau

Dažniausia žiūrovų reakcija į filmą – „aš nieko panašaus nesu matęs“. Vieni dalinosi, kad filmas sukėlė stiprias emocijas: „ką jūs man padarėte, aš nebežinau, kas yra realybė“, kitiems panikos priepuolį, naujų egzistencinių klausimų, o Silicio slėnio technologams vilties, kad atrastas naujas kino žanras, kuriame galime kurti dar neregėtus pasaulius ir diskutuoti neliestomis temomis.

Šiuo metu Ieva ir Simonas kuria naują trumpametražį filmą „Ateitis gali būti tavo“ (angl. „The Future Can Be Yours“) su novatoriška aktorių ir kino kūrėjų komanda – tai jų pasiruošimas paruošti komandą, DI metodiką, žiūrovus ir kino investuotojus pilnametražio filmo statymui.

 

„Originalų trumpametražį filmą“ nuo kovo 21 iki kovo 31 dienos dar bus galima pamatyti virtualiame festivalio tęsinyje „Cinejoy Online“, o filmo kūrėjai dalinsis tolimesne filmo kelione „Blake House“ internetinėje svetainėje ir „Blake House“ „Instagram“ paskyroje

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai (1)