„3 500 eurų kas mėnesį.“ Pralenkė net IT. Pati geriausia specialybė Lietuvoje  ()

Darbo užmokestis yra labiausiai darbuotojus motyvuojantis veiksnys ne vienerius metus iš eilės, rodo žmogiškųjų išteklių sprendimų kompanijos „Amston“ atliktas tyrimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priklausomai nuo industrijos ir patirties lygio, darbuotojai Lietuvoje tikisi gauti vidutiniškai iki 3,5 tūkst. eurų kas mėnesį.

Didžiausi lūkesčiai logistikos ir IT sektoriuose, mažiausi – rašymo ir tekstų redagavimo srityje, rašo ELTA.

Daugiausia tikisi uždirbti patyrę transporto ir logistikos specialistai – vidutiniškai 3560 eurų per mėnesį. Patyrę IT specialistai tikisi gauti apie 3307 eurus kas mėnesį.

„Įprasta manyti, kad didžiausi atlygiai skaičiuojami IT sektoriuje. Vis tik rinkai pasikeitus, IT darbuotojų lūkesčiai susitraukė, o kitų sektorių – siekiant stabilumo išaugo, tad bendras darbo užmokesčio lūkestis dauguma atvejų nėra radikaliai mažesnis ir skiriasi vos keliais šimtais eurų“, – pranešime aiškino tyrimą atlikusios HR sprendimų kompanijos „Amston“ vadovaujanti partnerė Henrika Bivainienė.

Mažiausiai rinkoje uždirbti tikisi patyrę rašytojai ir tekstų redaktoriai – vidutiniškai 1,7 tūkst. eurų. Kai kuriose kitose srityse tokio atlygio tikisi viduriniosios grandies specialistai ar net pradedantieji. Tyrimo duomenimis, pastarųjų atlygio poreikiai ypač išaugę.

 

„Pastebime, kad pradedantieji specialistai matydami pozicijos atlygio rėžius ypač dažnai tikisi gauti aukščiausią rėžio vertę. Ir nebūtinai iš godumo, bet greičiau nepatyrimo bei nežinojimo, kokių kompetencijų reikia norint gauti atitinkamą atlygį“, – teigė H. Bivainienė.

Ekspertė pridūrė, kad atlygio poreikiai reikšmingai nesiskiria didmiesčiuose ir regionuose, nepaisant to, kad pragyvenimo kaštai pastaruosiuose – mažesni.

Kompanija „Amston“ tyrimą atliko nuo 2023 metų balandžio 30 dienos iki 2024 metų balandžio 30 dienos. Interviu metu apklausti 1697 darbingo amžiaus Lietuvos gyventojai, dalyvaujantys atrankose dėl darbo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
(15)
(23)
(-8)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Komentarai ()

Susijusios žymos: