Jiems priklauso pasaulio alkoholio vartojimo rekordas. PSO reikalavimas sukels audrą  (2)

Liūdnai pagarsėjęs didžiausio alkoholio suvartojimo rekordas verčia imtis veiksmų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasaulinės sveikatos organizacijos (PSO) ataskaitoje teigiama, kad europiečiai ir toliau geria daugiausiai alkoholio pasaulyje. Vidutinis europietis per metus suvartoja 9,2 litro gryno spirito, praneša TVP.

Šie duomenys verčia susimąstyti.

„Europos regionui priklauso liūdnai pagarsėjęs didžiausio alkoholio suvartojimo rekordas ir jis kovoja su tiesiogiai iš to kylančiomis pasekmėmis“, – pranešė PSO atstovas daktaras Gaudenas Galea.

[Vokietija] Tik 89€ ir tokios galimybės! Fantastiškas langų valymo robotas su DI. Ribotas kiekis (Video, „Liectroux HCR-09“)
2309 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Nuostabios galimybės

Ribotas kiekis

Išsamiau

Ataskaita parengta remiantis 2019 m. duomenimis. PSO vertinimu, Europos Sąjungos šalyse „per pastarąjį dešimtmetį alkoholio vartojimo lygis reikšmingai nepasikeitė“.

Šiaurės ir Pietų Amerika užima antrą vietą pagal pažeidžiamumą alkoholio vartojimo atžvilgiu. Šių metų birželį paskelbtos PSO ataskaitos duomenimis, šių žemynų gyventojai kasmet vidutiniškai suvartoja apie 7,5 litro stipriųjų gėrimų.

Europoje vyrai per metus išgeria 14,9 litro spirito, o moterys – keturis litrus. Senajame žemyne 11 proc. suaugusiųjų kenčia nuo piktnaudžiavimo alkoholiu problemų, o 5,9 proc. turi priklausomybę.

 

„Alkoholis yra viena dažniausių mirties priežasčių Europoje“, – rašoma PSO ataskaitoje, kurioje apskaičiuota, kad tai sudaro apie 800 000 mirčių per metus.

Kaip sumažinti alkoholio vartojimą?

Organizacija ragina Europos šalių vyriausybes „didinti alkoholinių gėrimų mokesčius, įvesti tarptautinius alkoholinių gėrimų reklamos apribojimus ir mažinti alkoholio prieinamumą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(29)
(-14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)