Pamirškite kietą mėsą: dvi auksinės taisyklės išgelbės Kalėdų pietus  ()

Dėl to ji netenka sulčių ir po paruošimo tampa kieta ir sausa.


Mėsa
Mėsa
© Chef Geovanis, CC BY-SA 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:NY..jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalėdų pietūs dažniausiai būna labai iškilmingi, nes tada susirenka visa šeima. Visi labai rūpinasi, kad patiekalai išeitų tikrai skanūs.

Kieta mėsa – didžiausia „kulinarinė klaida“ per Kalėdų pietus. Sumanus ir paprastas triukas jums padės. Dėl šio metodo mėsa tiesiog ištirps burnoje.

Gudrybė slepiasi tinkamame mėsos marinate. Kad ji būtų nepriekaištingai sultinga ir švelni, pirmiausia ją reikia įtrinti citrinos sultimis. Joje esančios rūgštys denatūruoja ir skaido mėsos baltymus, todėl ji tampa daug švelnesnė. Geriausia citrinų sultis derinti su alyvuogių aliejumi, mėgstamomis žolelėmis ir prieskoniais, o vėliau mėsą palikti šaldytuve kelioms valandoms arba per naktį. Dėl to patiekalas įgis gilų skonį ir bus minkštas. Mėsai pamarinuoti pakanka nedidelio citrinos kiekio. Dažniausiai pusės citrinos sulčių užtenka apie 1 kg mėsos. Toks kiekis švelniai suminkština pluoštus, neišsausindamas mėsos.

Vau! Šis dulkių siurblys robotas veikia netgi su AI, ir yra totaliai vertas įsigyti - pamiršite grindų valymo rūpesčius (MOVA P50 Pro Ultra APŽVALGA)
3269 4

Tai yra geriausias mano kada nors išbandytas dulkių siurblys-robotas, su eile pažangių AI funkcijų ir neįtikėtinų galimybių, kurios, tiesą pasakius, net nežinojau kad šiuo metu jau egzistuoja tokios rūšies gaminiuose.

Išsamiau

Kitas būdas mėsą padaryti minkštesnę nei įprasta – pirmiausia ją išimti iš šaldytuvo. Prieš pradėdami terminį apdorojimą, turime užtikrinti, kad mėsa būtų kambario temperatūros. Todėl likus maždaug 30 minučių prieš kepant, troškinant ar verdant, turėtumėte ją išimti iš šaldytuvo.

 

Mėsa, paimta tiesiai iš šaldytuvo, yra labai žemos temperatūros, o dėl staigaus terminio apdorojimo joje esantys pluoštai greitai susitraukia. Dėl to ji netenka sulčių ir po paruošimo tampa kieta ir sausa. Jei pirmiausia leidžiame sušilti iki kambario temperatūros, jis įkaista tolygiai ir mėsos pluoštai taip greitai nesusitraukia, todėl sultys lieka viduje. Dėl to mėsa po terminio apdorojimo yra minkštesnė, švelnesnė, sultingesnė ir švelnesnė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(0)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: