Pasiruošt, dėmesio – marš! Zimbabvėje sutartu laiku nuleistas vanduo visuose klozetuose  ()

Dauguma antrojo pagal dydį Zimbabvės miesto Bulavajo gyventojų 2012 metais savo tualetus nuleido vienu metu. Tokiu būdu miesto valdžia stengėsi išvengti nuotekų vamzdynų užsikimšimo, informuoja BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bulavajo meras Thaba Moyo aiškino, kad tokiu būdu buvo stengiamasi praplauti nuotekų vamzdynus, kad šie neuždžiūtų.

Didžiulė sausra ir prasta nuotekų vamzdynų priežiūra dažnai palieka Bulavajo gyventojus be iš čiaupo bėgančio vandens net kelioms dienoms. Buvo sutarta, kad sinchronizuotas tualetų nuleidimas vyks pusę aštuonių vakaro vietos laiku. Miesto tarybos darbuotojai ėmė lankyti žmones perspėdami, kad jeigu sutartu laiku nebus nuleistas vanduo, jiems gresia bauda.

Miesto meras T.Moyo teigė, kad dėl vandens trūkumo užsikimšo kai kurie nuotekų vamzdžiai. Manoma, jog dauguma iš milijono mieste gyvenančių žmonių šį reikalavimą įvykdė ir nuleido savo tualetuose vandenį. Žmonės suprato, kad tai yra būtina dėl jų pačių gerovės.

Vienas žmonių teisių aktyvistas teigė, kad jis nuleido savo tualetą lygiai pusę aštuonių vakaro, kad neužsikimštų miesto vamzdynai, taip pat ir jo paties tualetas. Nuo šios akcijos Bulavajo mieste buvo įtvirtintas reikalavimas tualetus nuleisti du kartus per savaitę – pirmadieniais ir ketvirtadieniais. Žinoma, gyventojai gali nuleisti tualetus ir daugiau kartų.

Reikėtų paminėti, kad kitur Afrikoje nuleidžiamas tualetas nėra dažnai pasitaikantis dalykas. Tiesa, net ir pačiame Bulavajo mieste kai kurie žmonės tualetus nuleidžia tiesiog pildami vandenį iš kibiro, nes vandens trūksta.

Kai kurie miesto gyventojai šią iniciatyvą priėmė piktai ir pavadino tai anekdotu. Gyventojai teigia, kad vietoje to miesto valdžia turėtų surasti daugiau pinigų ir įrengti naujus nuotekų vamzdynus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(9)
(4)
(5)

Komentarai ()