Baigongo vamzdžiai – paslaptingi, nežemiškais laikomi objektai Kinijoje: kas jie iš tikrųjų yra? (Foto)  ()

Sąmokslo teoretikai mano, kad šiuos vamzdžius sukūrė ateiviai arba nežinomos senovės civilizacijos atstovai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos Činghajaus provincijoje praėjusio amžiaus dešimto dešimtmečio pabaigoje mokslininkai atrado kelias dešimtis keistų darinių, kurie atrodė kaip vamzdžiai, išlindę iš uolų ant Baigongšano kalno.

Pirmasis išsamesnis šių darinių, pavadintų Baigongo vamzdžiais, tyrimas buvo atliktas tik 2000-ųjų pradžioje. Nuo tada sąmokslo teoretikai mano, kad šiuos vamzdžius sukūrė arba ateiviai, arba nežinomos senovės žmonių civilizacijos atstovai. Tačiau iš tikrųjų šie vamzdžiai yra natūralios kilmės, rašo „IFLScience“ .

Praėjusio amžiaus dešimto dešimtmečio pabaigoje tiriant Baigongšano kalną Kinijoje, vietos mokslininkai aptiko kelias dešimtis vamzdžio formos objektų, išeinančių iš uolų. Visi jie buvo maždaug 40 cm skersmens ir atrodė kaip dirbtinai sukurtas objektas. Iš pradžių mokslininkai manė, kad šiems vamzdžiams yra apie 5 000 metų.

 

Tolesnė šių vamzdžių analizė parodė, kad jie buvo sudaryti iš geležies oksido su dideliu kiekiu silicio dioksido ir kalcio oksido. Tačiau maždaug 8 % cheminės sudėties niekada nebuvo nustatyta.

2000-ųjų pradžioje informacija apie radinį tapo viešai prieinama. Nežinoma 8 % šių vamzdžių cheminė sudėtis, geležies oksido buvimas, taip pat tai, kad šie objektai tikrai primena vamzdžius, lėmė tai, kad sąmokslo teorijos šalininkai pradėjo ginčytis dėl dirbtinės šių darinių kilmės.

 

Buvo teigiama (o kai kurie sąmokslo teoretikai vis dar taip tiki), kad šiuos vamzdžius sukūrė arba ateiviai, arba senovės nežinomos civilizacijos atstovai. Be to, tokie žmonės pradėjo tvirtinti, kad iš tikrųjų šie vamzdžiai buvo sukurti daug anksčiau, nei manoma.

Tam tikru mastu sąmokslo teoretikai buvo teisūs, nes kai kurie mokslininkai mano, kad šie vamzdžiai atsirado prieš šimtus tūkstančių ar net kelis milijonus metų. Tačiau juose nėra nieko antgamtiško, jų nesukūrė nei žmonės, nei nežemiško intelekto atstovai, kaip parodė tolesni tyrimai. Faktas yra tas, kad šie vamzdžiai susidarė dėl natūralių geologinių procesų.

Kaip parodė tyrimai, Baigongo vamzdžiai savo išvaizda ir sudėtimi yra labai panašūs į panašius darinius, randamus Luizianos valstijoje, JAV. Amerikos geologai pasiūlė, kad šie vamzdžiai tikriausiai yra suakmenėjusios senovinių medžių liekanos. Ištyrus kiniškus vamzdžius taip pat paaiškėjo, kad yra augalinių medžiagų, todėl galima daryti prielaidą, kad tie vamzdžiai kadaise buvo medžiai.

 

Mokslininkai mano, kad šie vamzdžiai tikriausiai yra senovinių medžių šaknys, kuriose nuosėdos pakeitė medieną, o įvairūs geologiniai procesai prisidėjo prie medžio šaknies išorinės formos išsaugojimo. Tačiau vidinė dalis buvo tuščia. Aplink šaknis susikaupė nuosėdinės uolienos, kol šios šaknys supuvo viduje, sukurdamos tuščiavidurio vamzdžio efektą. Vėliau šie dariniai iškilo į kalno paviršių dėl erozijos.

Nors kai kurie mokslininkai teigia, kad šie vamzdžiai atsirado dėl pamatinių uolienų įtrūkimų, kurie buvo užpildyti geležies turinčiomis nuosėdomis, o tokią neįprastą formą padėjo sukurti vanduo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(2)
(35)

Komentarai ()