Protus jaukianti mįslė atskleista? Mokslininkas teigia išsprendęs tamsią Bermudų trikampio paslaptį (Video)  ()

Tyrėjas tikina atradęs tai, į ką anksčiau niekas nekreipė dėmesio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bermudų trikampio paslaptį gaubia tamsa – šis didelis vandenyno plotas dešimtmečius buvo prietarų centre, o kai kurie netgi mano, kad tai yra kažko antgamtiško egzistavimo įrodymas, rašo BGR.

Tačiau mokslininkai yra praktiški žmonės, todėl jiems reikia įrodymų. Australų mokslininkas iš Sidnėjaus universiteto Karlas Kruzelnickis atmeta, kad tai kažkas antgamtinio, todėl išsikėlė sau užduotį surasti logišką paaiškinimą, kodėl Bermudų trikampis atrodo tokia paslaptinga vieta.

Nepaisant to, kad daugelį metų ši vieta buvo laikoma dingimų židiniu, Kruzelnickis nustatė, kad Bermudų trikampyje dingusių lėktuvų ir laivų procentas yra toks pat, kaip ir bet kur kitur pasaulyje. Ypač turint omenyje, koks laivų ir lėktuvų srautas vyksta per šį nelaimingą vandenyno tašką.

Mokslininkas dabar tvirtina, kad Bermudų trikampis visai nėra toks paslaptingas, kaip manėme dešimtmečius.

Ši paslaptinga vietovė yra šiaurės vakarinėje Atlanto vandenyno dalyje. Bermudų trikampis apie 70 metų išlaikė paslapties miglą, o sąmokslo teoretikai greitai surado ryšį su antgamtiniais ar nežemiškais dalykais.

Tačiau Kruzelnickis tvirtina, kad pagrindinės visų nelaimių priežastys buvo blogas oras ir žmogiškasis faktorius. Kaip pavyzdį mokslininkas pateikia gerai žinomą 19-ojo skrydžio dingimą 1945 m. Tai penkių JAV karinio jūrų laivyno bombonešių grupė, kuri dingo Bermudų trikampyje.

 

Nepaisant lėktuvų paieškos (per kurią dingo ir gelbėtojų lėktuvas), nieko nerasta, o tai tik padidino Bermudų trikampį supančią paslaptį. Tuo pačiu metu mokslininkas pažymi, kad tarp visų 19 skrydžio narių tik vienas buvo patyręs pilotas. Tyrėjas taip pat tvirtina, kad pilotas priėmė neteisingą sprendimą ir neva skrydžio dieną pasirodė sirgdamas pagiriomis, o tai tik komplikavo situaciją.

Be to, kaip įrodymą Kruzelnickis pateikia duomenis apie orus 19 skrydžio dingimo dieną. Teigiama, kad tą dieną buvo audra, o bangos siekė 4,5 metro aukštį. Tyrėjas taip pat remiasi skrydžio radijo įrašu, iš kurio matyti, kad pilotai negalėjo susitarti, kuria kryptimi skristi. Taip pat pažymima, kad grupės vyriausiasis pilotas leitenantas Charlesas Tayloras, kurio kompasas buvo sugedęs, skrydžio metu manė, kad jie buvo kažkur Florida Keys rajone. Skrydžio metu jis nesutiko su jaunesniuoju pilotu ir pasuko į rytus, o ne į vakarus.

 

Tyrėjas mano, kad vien šio pavyzdžio pakanka suprasti, jog oro sąlygos ir žmogaus klaidos suvaidino pagrindinį vaidmenį daugumoje dingimų Bermudų trikampyje. Be to, mokslininkas pažymi, kad panagrinėjus kiekvieną iš pavyzdžių atskirai, galima sužinoti, kas iš tikrųjų sukėlė nelaimę. Ir tai, deja, nėra antgamtinės jėgos ar ateiviai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(13)
(18)

Komentarai ()