Užtvindytas miestas. „Prakeiktas“ ežeras, kuriame žuvo 700 žmonių, turi baisią paslaptį (Video)  ()

Kiekvienais metais prie Lanier ežero atvyksta milijonai turistų, tačiau ne visi žino baisią jo istoriją. Miesto legendose kalbama apie „Ežero ponią“, kuri saugo savo vandenis, ir „prakeikimą“, kuris ir šiandien žudo žmones.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV, Džordžijos valstijoje, nuskendusio miesto liekanos guli po Lanier ežero paviršiumi, o vietiniai gyventojai sako, kad jo tamsi istorija privedė prie „prakeikimų ir vaiduoklių, kurie, jų manymu, nusinešė šimtų žmonių gyvybes“. Apie tai rašo „The Daily Star“.

Gražus kraštovaizdis pritraukia milijonus turistų, tačiau šis žmogaus sukurtas ežeras iš tikrųjų yra vienas mirtingiausių JAV. Leidinys pažymi, kad nuo pat įkūrimo 1956 metais jis nusinešė šimtus gyvybių.

Miesto legendos priskiria jį mirtinam „Ežero ponios“, saugančios jo vandenis, palikimui ir „prakeikimui“, kuris, kaip teigiama, terorizuoja šią vietovę.

Lanier ežero istorija prasideda ir baigiasi mirtimi. Jo tamsi istorija vis dar paslėpta po paviršiumi, o miesto liekanos guli tiesiai po vandeniu.

Visas miestas po vandeniu

Ežero dugne slypi Oskarvilio – miesto, susiformavusio XIX a., „stiprios dailidžių, kalvių, mūrininkų ir ūkininkų bendruomenės“, likučiai.

1912 m. judriame mieste įvyko baisus incidentas. Netoliese esančiame miške rastas 19-metės baltaodės May Crow kūnas. Pranešama, kad May prieš mirtį buvo išprievartauta, o smurtinė „rasistinė minia iš karto atsisuko prieš Oskarvilio juodaodžių bendruomenę“.

Vakarėjant „Naktiniais raiteliais“ vadinama gauja įsiveržė į miestą, metė padegamąsias bombas į bažnyčią ir padegė namus, todėl gyventojai buvo priversti bėgti.

George'as Ruckeris, Oskarvilio gyventojų palikuonis, prisiminė, kaip jo prosenelis Byrdas Oliveris turėjo palikti savo namus. Jis sakė, kad pabėgėliai patraukė link Chattahoochee upės, tačiau minia juos pasivijo ir jiems buvo pasiūlytos dvi galimybės.

„Jiems buvo pasakyta, kad jie turi arba plaukti, arba nuskęsti. Dauguma jų neišgyveno. Mano senelis, vienas iš išgyvenusių, neteko kelių brolių ir seserų“, – pasakojo George'as.

 

George'o motina jam pasakė, kad kai Byrdas prisiminė istoriją, jis tiesiog sėdėjo ir verkė.

Likusios šeimos užėmė likusius sklypus, o vėlesniais metais žemė buvo palaipsniui parduota vyriausybei, kad ji galėtų pastatyti Bufordo užtvanką, aprūpindama elektrą ir vandeniu Atlantą ir aplinkines vietoves. 1956 m. 12 000 ha žemės, įskaitant Oskarvilio liekanas, buvo užtvindyta, kad būtų sukurtas Lanier ežeras.

Dėl ežero sukūrimo savo namus buvo priversti palikti apie 250 šeimų ir 15 įmonių. Prieš užtvindydami žemę vandeniu, JAV armijos inžinierių korpuso darbuotojai nugriovė pavojingus statinius, pavyzdžiui, tiltus ir didelius sandėlius. Tačiau tai ne vienintelis dalykas, kuris buvo pašalintas iš istorinio miesto. Darbo metu kariuomenės korpusas „perkėlė“ 20 kapinių.

„Ežero ponia“

 

Kapų ir senovinių kapinių liekanų perkėlimas sukėlė „prakeikimo“ mitus, o praėjus vos dvejiems metams po ežero sukūrimo įvyko tragedija, dėl kurios kilo legendos apie vaiduoklį, ilgą laiką saugojusį šiuos vandenis.

1958 metais automobiliu važiavusios dvi moterys – Delia May Parker Young ir Susie Roberts, nuvažiavo nuo tilto ir įkrito į ežerą.

Kitais metais žvejai rado moters kūną su mėlyna suknele ir be rankų. Jos tapatybė niekada nebuvo nustatyta, o kelis dešimtmečius vietiniai gyventojai pranešė matę moters vaiduoklį, pramintą „Ežero ponia“, naktį klaidžiojančią tiltu, o kai kurie tvirtino, kad ji bandė įvilioti žmones į drumstus vandenis.

1990 m. „Ežero ponios“ paslaptis buvo atskleista, kai tiltą statę darbuotojai 1958 m. „Ford Sedan“ viduje, ištrauktame iš ežero gelmių, aptiko žmonių palaikus. Vėliau jie buvo identifikuoti kaip Susie palaikai. Po šio atradimo, pareigūnai mano, kad 1959 m. rasti moters palaikai buvo Delios, kuri buvo praminta „Ežero ponia“.

 

Ežeras šiandien

Tačiau šis atradimas nepadėjo taško baisiems įvykiams prie Lanier ežero. Pasak „Miami Herald“, nuo jo sukūrimo ežere mirė 700 žmonių, o 200 iš tų mirčių įvyko nuo 1994 m.

2017 metais patyręs naras Buckas Buchananas sakė, kad giluminio nardymo metu jis aptiko daugybę kūno dalių.

Ežeras toks pavojingas, kad šiais metais viename populiariausių jo paplūdimių – Margaritavilyje – uždrausta maudytis, siekiant „suteikti pirmenybę svečių saugumui“, įrengiant tvorą vandenyje.

Nors daugelis vietinių gyventojų dėl didelio žuvusiųjų skaičiaus kaltina nuskendusius vaiduoklius arba prakeikimą, valdžia mano, kad yra logiškesnis paaiškinimas. Pasak jų, po ežeru paslėptos liekanos su senais Oskarvilio pastatais ir iki 18 m aukščio medžiais yra mirtinai pavojingos besimaudantiems žmonėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(1)
(7)

Komentarai ()