Dingo iš radaro. Žvejys skelbia sensaciją. Rado detalę, kuri padės išspręsti MH370 paslaptį  ()

Kitas Olveris teigia atradęs svarbiausią užuominą, kuri gali išspręsti dingusio „Malaysia Airlines“ skrydžio MH370 mįslę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-22 Dingo iš radaro. Žvejys skelbia sensaciją. Rado detalę, kuri padės išspręsti MH370 paslaptį  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

77 metų žvejys Kitas Olveris iš Australijos mano, kad jam pavyko rasti dingusio „Malaysia Airlines“ reiso MH370 sparną netrukus po to, kai jis dingo skrendant iš Malaizijos į Kiniją 2014 m. kovo 8 d. Apie tai rašo „The Sydney Morning Herald“.

2014 m. kovo 8 d. skrendant iš Malaizijos į Kiniją lėktuvas „Boeing 777“ dingo su 227 keleiviais ir 12 įgulos narių.

Nors nuo to laiko buvo rastos kelios lėktuvo nuolaužos, atlikus plačias paieškas jūroje jo katastrofos vietos nepavyko rasti. Tačiau 77 metų į pensiją išėjęs australų žvejys Kitas Olveris gali žinoti, kur ieškoti „Boeing“ sudužimo vietos.

Vyras teigia, kad 2014-ųjų rugsėjį ar spalį jo giliavandenis traleris sužvejojo ​​tai, kas pasirodė esąs komercinio lėktuvo sparnas. Žvejys teigia, kad tai įvyko maždaug 55 km nuo Pietų Australijos krantų.

 

„Tai buvo velniškai didelis didelio reaktyvinio lėktuvo sparnas. Aš abejojau savimi, ieškodamas išeities iš šios situacijos. Norėčiau, kad niekada nebūčiau to matęs... bet štai. Tai buvo lėktuvo sparnas“, – sakė Olveris neseniai duodamas interviu laikraščiui „The Sydney Morning Herald“.

Jaunystėje Olveris turėjo piloto licenciją ir skraidė keliais nedideliais lėktuvais. Jis buvo tikras, kad sparnas, kurį jis ištraukė iš vandenyno, nepriklauso mažam privačiam lėktuvui.

 

 

Tralerio įgulos narys George'as Curry patvirtino žvejo spėjimą.

„Radinys buvo neįtikėtinai sunkus ir gremėzdiškas, net sudraskė tinklą. Radinys buvo per didelis, kad būtų galima tiesiog įkelti į laivą. Kai tik pamačiau, supratau, kas tai yra. Akivaizdu, kad tai buvo komercinio lėktuvo sparnas. Jis buvo baltas ir aiškiai ne karinis“, – sakė jis.

Olveris įsakė savo komandai nupjauti tinklą ir paleisti sparną. Žvejas taip gerai prisiminė vietą, nes tai buvo jo slaptas žvejybos maršrutas. Jis sakė, kad vos grįžęs į uostą susisiekė su Australijos saugios laivybos tarnyba (AMSA) ir jam buvo pasakyta, kad greičiausiai jis sužvejojo konteinerį, nukritusį iš Rusijos laivo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(4)
(15)

Komentarai ()