„Rado kosminius laivus ir palaikus.“ Pentagonas atskleidė paslaptį apie NSO  (1)

JAV Gynybos departamento pareigūnai teigė, kad nėra įrodymų, kad JAV vyriausybė susidūrė su ateiviais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

XX amžiaus šeštajame ir septintajame dešimtmečiuose NSO pastebėjimų bangą paskatino pažangių Amerikos žvalgybos ir kosmoso technologijų bandymai.

Tai teigiama penktadienį, kovo 8 d., JAV Kongresui pristatytoje Pentagono ataskaitoje, praneša BBC.

Ataskaita yra dalis platesnių JAV vyriausybės pastangų tirti NSO arba, kaip pareigūnai juos vadina, „nenustatytus anomalius reiškinius“ (UAP).

Tyrėjai teigia, kad „ypač atkaklus pasakojimas“ yra tai, kad vyriausybė rado erdvėlaivius ir ateivių palaikus ir sumanė savo tyrimų veiklą laikyti paslaptyje.

Pentagono atstovas sakė, kad JAV tiesiog nerado ateivių įrodymų.

Kas tai buvo

Ataskaitoje išvardijamos naujos technologijos, kurios, tyrėjų nuomone, paskatino UAP pastebėjimų bangą šeštajame ir septintajame dešimtmečiuose.

Tarp jų buvo ir didelio aukščio oro balionai, kurių vienas sukėlė spekuliacijų apie NSO bangą, kai 1947 m. sudužo netoli Rosvelo, Naujosios Meksikos valstijoje, ir U-2 šnipinėjimo lėktuvas.

Centrinė žvalgybos agentūra (CŽA) skaičiuoja, kad daugiau nei pusė tuo metu tirtų NSO pranešimų iš tiesų buvo JAV žvalgybiniai skrydžiai.

 

Tuo metu buvo vykdoma daugybė slaptų tyrimų projektų, siekiant sukurti lėkštės formos orlaivius, kurie atitinka populiariosios vaizduotės ateivių įvaizdį, pavyzdžiui, Kanados naikintuvas-bombonešis VZ-9 „Avrocar“, galintis kilti vertikaliai.

Pentagono pareigūnai pripažino, kad jų tyrimai nepanaikins populiaraus įsitikinimo apie ateivius.

„Televizijos programų, knygų, filmų paplitimas ir didžiulis turinio kiekis internete ir socialinėje žiniasklaidoje, daugiausia dėmesio skiriant su UAP susijusioms temoms, tikriausiai paveikė viešąjį diskursą šia tema ir sustiprino kai kurių gyventojų sluoksnių įsitikinimus.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(5)
(31)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: