Sutapimas ar ne. Audra internete. Cheopso piramidės koordinatės yra lygios šviesos greičiui!  (3)

Mokslininkai patvirtina, kad skaičiai panašūs, tačiau yra keletas svarbių niuansų.


F-4 Phantom II Gizos piramidžių fone
F-4 Phantom II Gizos piramidžių fone
© Picryl (atvira licencija) | https://picryl.com/media/an-air-to-air-right-side-view-of-four-f-4e-phantom-ii-aircraft-flying-in-formation-465579

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruoju metu nemažą susidomėjimą socialiniuose tinkluose sukėlė netikėtas dviejų faktų, kurie, atrodytų, negali būti tarpusavyje susiję, sutapimas.

Sąmokslo teorijų gerbėjai rašo, kad šviesos greitis yra 299 792 458 metrai per sekundę, o Cheopso piramidės Gizoje (Egiptas) koordinatės yra 29,9792458° šiaurės platumos, rašo „IFLScience“.

Bet ar tikrai taip?

Šviesos greitis vakuume tikrai yra 299 792 458 metrai per sekundę ir tai yra moksliškai įrodytas faktas. Šviesos greitis yra absoliuti greičio riba Visatoje.

[Vokietija] Fantastiški suktukai-grąžtai tik 30€! Su 2 baterijomis, reguliuojami greičiai, 23+1 padėtys ir kt.
5412 4

Nuostabai geros kainos

Iš Vokietijos greitas ir saugus siuntimas

Du skirtingi modeliai

Puikus funkcionalumas

Išsamiau

Platuma, kurioje yra Cheopso piramidė, iš tikrųjų yra 29,9792458° šiaurės platumos, kaip ir daugelis kitų vietų toje pačioje platumoje.

Tačiau atsakymas į klausimą, sutapimas tai ar ne, greičiausiai nepatiks sąmokslo teoretikams.

Pirma, net jei senovės egiptiečiai sugebėjo apskaičiuoti šviesos greitį keletą tūkstanmečių anksčiau nei tai 1676 m. padarė danų astronomas Ole Romeris, jie neturėjo jokios priežasties apie tai nutylėti. Be to, senovės egiptiečiai nematavo atstumo metrais, visų pirma todėl, kad metrai buvo apibrėžti tik 1791 m.

 

Vietoj metrų senovės egiptiečiai naudojo uolektį* (angiškai cubit), todėl šviesos greitis pagal senovės egiptiečių naudojamus matavimo vienetus yra apie 571 033 253 uolekčių per sekundę.

*Uolektis atitinka atstumą nuo alkūnės įlinkio iki pirštų galų, t. y., maždaug 60–65 cm.

Kad ir kokios įspūdingos būtų piramidės, senovės egiptiečiai sunkiai galėjo išmatuoti šviesos greitį ar naudoti koordinates, tokias kaip ilguma ir platuma.

Net jei visa tai būtų įvykę, tikriausiai būtų daug daugiau tokio pažangaus atradimo įrodymų nei viena piramidė platumoje, kuri sutampa su šviesos greičiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(6)
(41)

Komentarai (3)