Po krušos britas sodo vejoje rado meteorologus sugluminusių netirpių melsvų kritulių (Video)  (20)

Buvusį aviacijos inžinierių, britą Stivą Hornsbį (Steve Hornsby) nustebino vieną popietę sode (Dorseto grafystė, pietinė Didžiosios Britanijos dalis) ant vejos rasti keisti melsvi iš dangaus pabirę rutuliukai. Vyriškio teigimu, maždaug 3 cm skersmens želinės konsistencijos sferoidai jo sode pasipylė praėjusį ketvirtadienį užklupusios trumpos, bet labai smarkios krušos metu. Išvydę bespalvius, bekvapius rutuliukus, pečiais gūžčiojo ir meteorologai. „Jie – tikrai ne meteorologinės kilmės“, - BBC tvirtino meteorologijos centro atstovai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

S. Hornsbiui po krušos pavyko surinkti maždaug tuziną mįslingųjų rutuliukų.

„Pakelti nuo žemės juos buvo gana keblu, – pasakojo vyriškis. – Teko grįžti į vidų ir atsinešti šaukštą bei indą. Beje, krušos metu dangus buvo kažkokios tamsiai geltonos spalvos. Kai ėjau į garažą, netikėtai prapliupo kruša. Ji buvo truko labai trumpai ir buvo labai intensyvi. Kai krituliai liovėsi, pastebėjau žolėje gulinčius šituos keistus rutuliukus.“

Vaikštinėdamas po sodą, S. Hornsbis melsvųjų rutuliukų rado dar daugiau – surinko tik keliolika iš jų. „Melsvieji rutuliukai turi išorinį apvalkalą, kurio viduje – minkštesnė substancija. Rutuliukai bekvapiai, nelipnūs ir netirpstantys,“ – pasakojo buvęs aviacijos inžinierius.

Keisto gamtos reiškinio liudininko teigimu, iš pradžių jis radinius patalpino šaldytuve, tačiau vėliau paaiškėjo, jog jie netirpsta ir kambario temperatūroje.

Burnemuto universiteto mokslo darbuotojos Džosės Peg (Josie Pegg) tvirtinimu, mįslingieji melsvos spalvos netirpstantys „krušos gabalėliai“ galėjo būti „vandens bestuburių kiaušinėliai“.

„Tokių yra buvę ankstesniais keistų kritulių atvejais, – tvirtina mokslininkė. – Manyčiau, kad nerštui metas kol kas – gerokai per ankstyvas, tačiau reikia atsižvelgti į tai, jog šiemet žiema Britų salyne – gana švelni. Vandens faunos kiaušinėliai ore atsiduria nuo paukščių kojų – šis faktas yra patikimai užfiksuotas. Tikėtina, jog į krušos debesį papuolė koks nors paukštis, ant kurio kojų būta melsvųjų ikrų – taip būtų galima paaiškinti radinius S. Hornsbio sodo vejoje.“

Parengė Saulius Žukauskas, sauliuszukauskas01@gmail.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (20)