Baltieji rūmai reaguos į peticiją dėl erdvėlaivio „Death Star“ statybų  (18)

JAV prezidento Barako Obamos administracija turės reaguoti į peticiją, kurioje išreikštas noras 2016 m. pradėti erdvėlaivio “Death Star” (“Mirties žvaigždė”) statybos darbus, nes peticiją pasirašė labai daug piliečių. Peticija dėl filmo „Žvaigždžių karai“ įkvėpto erdvėlaivio statybų pradžios Baltųjų rūmų tinklalapyje „We the People“ paskelbta lapkričio 14 d. ir per mėnesį ją pasirašė daugiau kaip 25 tūkst. piliečių, o tai reiškia, kad Baltieji rūmai turės pateikti vienokį ar kitokį atsakymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pasirašydami šią peticiją raginame JAV vyriausybę užtikrinti finansavimą ir išteklius, kad 2016 m. būtų pradėti erdvėlaivio „Death Star“ statybų darbai, - rašoma peticijos tekste, kurį sukūrė tūlas Džonas D. iš Longmonto (Koloradas, JAV). – Sutelkdama savo resursus į tokį pranašumą kosmose suteiksiantį objektą ir jo ginkluotės sistemą, koks būtų „Death Star“, vyriausybė paskatintų kūrybingumą tokiose srityse kaip statybų pramonė, inžinerija, kosmoso įsisavinimas ir t.t., taip pat sustiprintų nacionalinį šalies saugumą.“

Tai – ne pirmas kartas, kai Baltieji rūmai speičiami į kampą ir privalo pateikti atsakymą į keistokas užklausas, susijusias su kosmosu. Pernai vienoje taipogi mažiausiai 25 tūkst. parašų kriterijų tenkinusioje peticijoje buvo reikalaujama „formaliai pripažinti, kad nežemiškas protas mėgina sudominti žmoniją“, o kitoje – „tučtuojau paviešinti visą vyriausybės turimą informaciją apie nežemišką gyvybę ir bendravimą su ja“.

Nežemiškojo proto fanatikų nusivylimui, tada Baltieji rūmai pareiškė, kad su nežemiškos gyvybės formomis iš kitų pasaulių nekontaktuoja ir apskritai neturi jokių įrodymų, kad tokios egzistuoja.

Jokių rimtų planų statyti erdvėlaivį „Death Star“ nėra. Tiesa, jau esame rašę, kad Saulės sistemoje turime dangaus kūną, stulbinamai panašų į peticiją pasirašiusiųjų „fetišą“. Tai – Saturno palydovas Mimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(18)
(0)
(6)

Komentarai (18)