Tarptautinės kosminės stoties kamerų užfiksuotuose vaizduose – neatpažinti objektai (Video)  (20)

Pranešimų apie neatpažintus skraidančius objektus (NSO) visame pasaulyje niekada netrūksta, tačiau kuomet jie pastebimi iš Tarptautinės kosminės stoties (TKS), šie įvykiai sulaukia daugiau dėmesio, skelbia „Huffington Post“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vos prasidėjus 2013 metams svetainėje „YouTube“ atsirado nemažai naujų vaizdo įrašų, kuriuose įrašyti įtarimų sukėlę TKS vaizdo kamerų užfiksuoti vaizdai. Juose galima pamatyti skirtingų formų objektus, kurių vieni juda labai lėtai, o kiti tiesiog skrodžia kosminę erdvę.

Kalėdų dieną vienas „YouTube“ vartotojas įrašė TKS kameros nufilmuotus vaizdus, kuriuose galima pamatyti lėtai judantį sidabrinį objektą:

Tas pats naršytojas taip pat užfiksavo dar du objektus – apskritą ir disko formos – netoli TKS paskutinę praėjusių metų dieną. Ar tai tik atspindys lange?

Kas tai yra? Ateivių kosminiai laivai, atvykę pasisveikinti su žmonėmis? TKS langų atspindžiai? Meteoritai? Montažas? O gal palydovai ar erdvėlaivių šiukšlės?

„Erdvėlaivių sukuriamos „pleiskanos“ buvo matomos nuo pirmųjų žmonių skrydžių, kai intuityviai nesuvokiamas judėjimas ir nesuprantami atstumai neištyrinėtoje kosmoso aplinkoje apgaudavo stebėtojus neteisingai suprasti vizualinius vaizdinius“, – teigė buvęs NASA inžinierius Jamesas Obergas.

„Neturėtų stebinti tai, kad praėjus vos pusei šimtmečio daugybę žmonių, žiūrinčių „YouTube“ įrašus, glumina vaizdai, kurių jie nesugeba suprasti“, – sakė J.Obergas.

Jis pridūrė, kad žmonių susidomėjimas TKS kamerų siunčiamais vaizdais yra naudingas, mat jie iš tiesų gali pastebėti svarbių dalykų, pavyzdžiui, įrangos gedimų. Stebėti tiesioginę transliaciją iš TKS galite paspaudę čia.

Siūlome pasižiūrėti daugiau tariamų NSO, užfiksuotų iš TKS:


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(37)
(1)
(0)

Komentarai (20)

Susijusios žymos: