Italijos mokslininkas žino, kas iš tikrųjų yra Loch Neso pabaisa  (1)

Į pasišovusiųjų įminti paslaptingo Loch Neso ežero Škotijoje gelmių mįslę eilę atsistojo ir Italijos geologas Luigi Piccardi: jo teigimu, tariama Loch Neso pabaisa viso labo yra... ežero paviršiuje iškilę purslai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daktaro L. Piccardini prielaida trumpai išdėstyta Italijos dienraštyje „La Repubblica“. Mokslininkas Nese pramintos tariamos Loch Neso gelmių pabaisos pasirodymus sieja su seismine veikla šio ežero apylinkėse. Dėl žemės drebėjimų esą į ežero paviršių galėdavo iškilti burbulai, kuriuos atsitiktiniai stebėtojai klaidingai laikydavo nežinomo gyvūno pasirodymais.

Italų geologas primena, kad viduramžiais Nesės pasirodymai ežero paviršiuje būdavo siejami su žemės drebėjimais. Loch Neso ežeras yra virš Greit Gleno tektoninio lūžio. Geologo teigimu, dėl seisminio šio lūžio aktyvumo vandens paviršiuje galima pamatyti įvairių fenomenų. Tiesa, žemės drebėjimai Škotijoje yra labai reti, o apie tariamus Nesės pasirodymus būdavo pranešama kur kas dažniau, tačiau hipotezės autoriaus tai netrikdo, teigiama britų dienraščio „Daily Mail“ publikacijoje.

L. Piccardini labiausiai remiasi katalikų šventojo Kolombo gyvenimo aprašymu, kuriame teigiama, kad 565 m. jis Nesę pamatė Loch Neso ežere. Senose kronikose sakoma, kad tai įvyko žemės drebėjimo metu.

Italų geologas mano, kad tektoninio aktyvumo ir į ežero paviršių kylančių purslų teorija gali paaiškinti apie 3 500 nuo pat VI a. užfiksuotų Loch Neso gelmių pabaisos stebėjimo atvejų. Ar ji įtikins skeptikus, parodys tik laikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(14)
(0)
(2)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: