Mokslininkai teigia radę taurę, iš kurios per Paskutinę vakarienę gėrė Jėzus  (7)

Du istorikai pranešė pagaliau atskleidę šventojo Gralio paslaptį. Taip vadinama legendinė taurė, iš kurios per Paskutinę vakarienę tariamai gėrė Jėzus Kristus, o vėliau jo pasekėjai po nukryžiavimo į ją surinkę kelis jo kraujo lašus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ispanų istorikai Margarita Torres ir Jose Manuel Ortega del Rio tvirtina, kad šios daugiau nei 2 000 metų neįmintos mįslės raktas yra Ispanijos šiaurės vakaruose esančiame Leono mieste. Pasak jų, čia esančioje šv. Izidoriaus (San Isidoro) bazilikoje ši legendinė taurė saugoma jau 1 000 metų, pranešė „ABC News“.

Knygos „Gralio karaliai“ autoriai Margarita Torres ir Jose Manuel Ortega del Rio teigia radę įtikinamų įrodymų senovės Egipto rankraščiuose, patvirtinančiuose, kad musulmonai pavogė legendinę taurę iš Jeruzalės ir parsigabeno ją į Egiptą. Šventasis Gralis esą buvo tyčia papuoštas brangakmeniais, kad būtų pakeista taurės išvaizda, o vėliau buvo padovanotas Ispanijos karaliui Ferdinandui I.

Ispanų istorikai tvirtina visiškai neabejojantys, jog jiems pavyko išsiaiškinti vieno didžiausių krikščionių tikėjimo simbolių paslaptį, sakoma pranešime. Tačiau Ajovos universiteto (JAV) klasikinių ir religijos studijų docentas dr. Robertas Cargillas tokią žinią vertina santūriai.

„Nemanau, kad mes kada nors surasime šv. Gralį, – pareiškė jis. – Netgi jei ir pavyktų tai padaryti, neegzistuoja būdų patikrinti, kad tai iš tikrųjų yra ta taurė.“

Kad ir kaip būtų, pasak „ABC News“, ispanų istorikų pranešimas apie šv. Gralio atradimą sukels didelį tikinčiųjų susidomėjimą artėjant šv. Velykų šventei. Niekas neabejoja, jog tūkstančiai maldininkų atvyks į Leoną savo akimis pamatyti 1 000 metų čia saugomos taurės, kuri viešai buvo pradėta rodyti tik nuo praėjusio amžiaus 6-ojo dešimtmečio. Iki to laiko ji buvo laikoma bažnytinių brangenybių saugykloje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(8)
(0)
(2)

Komentarai (7)