Ateivių ieškotojai Marse įžiūrėjo pavojingo nežemiško gyvio rūšį  (3)

Kiekvienas, matęs bet kurią filmo „Svetimas“ dalį, prisimena tuos nedidelius, labai judrius ir šoklius, uodeguotą krabą primenančius gyvius, kurie šoka ant savo aukų galvų ir „pasėja“ juose „svetimą“. Štai tokį gyvį iš Marso atkeliavusioje JAV kosmoso agentūros NASA nuotraukoje mano įžiūrėję socialinio tinklo „Facebook“ ateivių ieškotojai ir sąmokslo teorijų gerbėjai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tikrųjų nieko stebuklingo šioje liepą užfiksuotoje marsaeigio „Curiosity“ nuotraukoje nėra – tai veikiausiai yra kiek kitokios spalvos akmuo skardžio šone. Tačiau žmonės, visur, kur įmanoma, įžiūrintys ateivius, pasistengė ir šį kartą: interneto sensaciją jie sukūrė ne tik išdidindami, bet ir šiek tiek pakoreguodami nuotrauką, kad ji labiau atitiktų norimą papasakoti istoriją.

Sensacingų ateivių pėdsakų „atradėjai“ neretai savo atradimo patvirtinimo kreipiasi į kur kas patikimesnį, skeptiškesnį ir sensacijų nesivaikantį mokslininką – Nežemiško intelekto paieškų instituto SETI „ateivių medžiotoją“ Sethą Shostaką. „Tie, kurie man atsiunčia nuotraukas, paprastai būna labai susijaudinę ir teigia, kad jų įžiūrėtas objektas primena KAŽKĄ, ko neturėtume rasti raudoname, dulkėtame Marso paviršiuje. Paprastai tai būna koks nors gyvūnas, nors kartais pasitaiko ir keistesnių objektų. Tarkime, automobilių detalių. Galbūt jie mano, kad Marse yra automobilių“.

Anot S. Shostako, įžiūrėti kažkokias struktūras ten, kur jų nėra – žmogiška prigimtis. Šis reiškinys vadinamas pareidolija.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(19)
(34)
(-15)

Komentarai (3)