39 metus slaptoje bazėje išdirbęs specialistas rėžė - po ja buvo tunelių sistema su gyvais ir žuvusiais ateiviais  ()

1947 metų viduryje vienoje privačioje valdoje Naujojoje Meksikoje nukrito neatpažintas skraidantis objektas. Vėliau JAV karinės oro pajėgos ne kartą tvirtino, kad tai tebuvo meteorologinis balionas. Tačiau ne vienas liudininkas teigė, kad tai buvo ateivių laivas ir viską išsivežė pareigūnai. Tai - tik sąmokslo teorija, bet dabar Raymondas Szymanksis, žmogus vienoje bazėje Ohajuje dirbęs 39 metus, teigia, kad žino, kur buvo laikomi gyvi ir žuvę ateiviai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Istorija daugeliui jau girdėta. 1947 metais JAV karinių oro pajėgų meteorologinis balionas sudužo vienoje rančoje Rozvele, Naujojoje Meksikoje. Žmonės matė, kad į žemę rėžėsi kažkoks neaiškus diskas, o vėliau jį pasiėmė kariškiai. Paaiškinimas, kad tai buvo tyrimams naudojamas balionas, nieko neįtikino, tačiau tik aštuntajame dešimtmetyje išpopuliarėjo konspiracijos teorijos, teigiančios, kad tai buvo tikrų tikriausias ateivių laivas ir kariuomenė viską tik dangsto.

Oficialus paaiškinimas - tai buvo orų balionas, turėjęs padėti tirti akustines bangas, pasklidusias po atominės bombos bandymo. Ne vienas nepriklausomas tyrimas patvirtino šią versiją, tačiau dabar Raymondas Szymanksis, 39 metus dirbės  oro „Wright-Patterson“ pajėgų bazėje, teigia, kad NSO sudužimas nebuvo gandai.

Jis pasakoja, kad jo instruktorius kartą paklausė „Ar girdėjai apie mūsų ateivius?“. Sumišęs Szymanksis neturėjo atsakymo, tačiau tada jam buvo papasakota apie slaptą tunelių sistemą, kurioje yra gyvi ir žuvę ateiviai. Pats Szymanksis niekuomet netikėjo ateiviais ar garsiąja istorija, tačiau pateiktas pasakojimas buvo visiškai rimtas.

Beje, tai ne pirmas buvęs karininkas, prakalbęs apie nutikimą Rozvelyje. Chase Brandonas, CŽA dirbęs 25 metus, teigė, kad kartą slaptoje saugykloje aptiko dėžę su užrašu „Rozvelis“ ir nustėro - negi tai iš tikrųjų įvyko? Pašniukštinėjęs jis įsitikino, kad gyventojų ir konspiracijos teorijų mėgėjų plačiai nušviestas įvykis iš tikrųjų įvyko. Arba jis bent jau taip pasakoja.

Skeptikai pastebi, kad tokio masto paslaptis jau seniai būtų atskleista su žymiais įrodymais. Taigi, arba šie karininkai tiesiog meluoja, bandydami pasipelnyti išėję į pensiją, arba įvykis geriau slepiamas, nei bet kas kitas JAV istorijoje. Juk ir istorijos nesutampa - kur būtų saugomi įrodymai? CŽA ar senoje JAV karinių oro pajėgų bazėje?

Žmonės kadaise patikėjo skraidančios lėkštės istorija todėl, kad JAV karinės oro pajėgos po incidento paleido pranešimą spaudai, kuriame buvo džiaugiamasi, kad po visų pasklidusių gandų „diskas“ buvo paimtas. Būtent taip objektas ir buvo pavadintas oficialiame pareiškime - disku. Tokius liudijimus pateikė ir krentantį daiktą matę žmonės. Vėliau karinės oro pajėgos persigalvojo ir pareiškė, kad tai nebuvo diskas, o tik subliuškęs balionas.

Ir iš tikrųjų - netoli incidento vietos yra karinė bazė, iš kurios ir galėjo būti paleistas balionas branduoliniams bandymams stebėti. Ši konspiracijos teorija dažnai vadinama garsiausia ir tuo pačiu silpniausia JAV, todėl kažin ar nauji buvusių karininkų pasakojimai ką nors gali pakeisti - įrodymų nėra, nėra ir istorijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(39)
(62)
(-23)

Komentarai ()