NASA biofizikas paskelbė visiškai kitokią nuomonę apie Žemėje užfiksuotus NSO ir pažėrė kritikos kolegoms mokslininkams  ()

Biofizikas iš NASA Ames Tyrimų centro atvirai pasisakė apie nežemišką gyvybę ir ateivių vizitus Žemėje – paskelbtame tyrime jis kritikuoja kitus mokslininkus, nes jie „ir toliau ignoruoja liudijimus apie NSO“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujame tyrime, kurį paskelbė Silvano P. Colombano, teigiama, kad ne visi NSO atvejai turi žemišką paaiškinimą ar paneigimą, ir ateiviai galbūt jau lankėsi Žemėje – bet mes to nepastebėjome.

Tyrėjas taip pat aiškina, kad ateiviai gali atrodyti visiškai kitaip, nei mes linkę juos įsivaizduoti, ir jie gali būti išvystę itin aukštas technologijas, leidžiančias jiems keliauti milžiniškus atstumus – iki tokio lygio, kad mes tomis technologijomis net negalėtume pasinaudoti.

„Tiesiog noriu išskirti faktą, kad protas, kurį galime sutikti – ar kuris gali pasirinkti sutikti mus, jei tik to dar nepadarė – gali būti nebūtinai anglies pagrindu veikiantys organizmai, kokiais esame mes“, – rašo S. P. Colombano.

„Kaip tai galėtų pakeisti mūsų suvokimą apie tarpžvaigždines keliones? Mūsų tipinė gyvenimo trukmė tam nebebūtų kliūtimi (nors tokie dalykai gali būti sprendžiami kelių kartų misijomis arba pristabdomu gyvenimo ciklu), o „tyrėju“ galėtų būti itin maža, bet superintelektuali esybė.

Tyrime rašoma, kad norėdami suprasti, kaip galėtų atrodyti nežemiškos technologijos, mums reikėtų atsigręžti į dabartines mūsų technologijas, bet pabandyti įsivaizduoti, kaip jos patobulėtų per milijonus metų.

Mokslininkas svarsto, kad nežemiška gyvybė galėtų gyventi egzoplanetose, kurios daug senesnės už Žemę – kas reikštų, jog ji turėjo daug daugiau laiko tobulėti.

„Turint omenyje, kad mūsų technologinis vystymasis prasidėjo tik prieš 10 000 metų, o mokslinės metodologijos naudojamos tik 500 metų, galime daryti prielaidą, kad prognozuojant technologinę evoliuciją net ir artimiausiam tūkstantmečiui susidursime su tikra problema – jau nekalbant apie 6 milijonus kartų didesnį laiko tarpą“, – rašo mokslininkas.

„Net jei šviesos greitis ir toliau bus neįveikiamu barjeru, per tūkstantmečius civilizacija greičiausiai galėtų išrasti būdą keliauti tarp žvaigždžių“, – teigia S. P. Colombano.

Tyrimo santrauką galima rasti oficialiame NASA tinklalapyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(55)
(9)
(46)

Komentarai ()