JAV kariškiai bandė susisiekti su marsiečiais  (27)

JAV kariuomenė 1924 metais bandė užmegzti ryšį su marsiečiais, liudija Amerikos nacionaliniame archyve saugomi išslaptinti dokumentai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Slaptą JAV karinio jūrų laivyno departamento sekretoriaus telegramą, išsiuntinėtą visoms laivyno karo bazėms, JAV Nacionalinių archyvų ir įrašų administracijos fonduose aptiko „Lettersofnote.com“ svetainę prižiūrintys istorikai.

Šioje telegramoje JAV karinio jūrų laivyno bazėms nurodyta 1924 m. rugpjūčio 21 – 24 dienomis atidžiai vykdyti radijo monitoringą ir pranešti apie visus neįprastus signalus, kurių būtų galima tikėtis laukiant galimo radijo ryšio su marsiečiais.

Tais metais rugpjūčio 22 dieną Marsas buvo labiausiai priartėjęs prie Žemės nuo pat 1804 metų. Abi planetas skyrė vos 55 777 566 kilometrų atstumas, ir dėl to buvo susidariusios palankiausios sąlygos radijo signalams iš Marso priimti.

Už galimų radijo kontaktų su marsiečiais monitoringą buvo atsakingas profesorius Davidas Toddas. Jis stengėsi, kad JAV valdžia tomis rugpjūčio dienomis įsakytų išjungti visas privačias radijo stotis ir taip pagerintų monitoringo sąlygas, tačiau to pasiekti nepavyko. Kelias dienas trukę JAV laivyno vykdyti eterio stebėjimai jokių rezultatų nedavė.

1924 m. JAV mokslininkai manė, kad marsiečiai turėtų pasinaudoti Marso ir Žemės suartėjimu kaip palankia proga radijo ryšiui užmegzti. Tais metais radijo signalus iš Marso bandė „sumedžioti“ ne tik kariškiai ir mokslininkai, bet ir radijo mėgėjai. Tuometinėje spaudoje buvo pasirodę skelbimų, raginančių imtis tokios iniciatyvos ir bandyti užfiksuoti marsiečių pasiųstus radijo pranešimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (27)