[ŽT] Košmaras Amerikoje. Stipriausi gaisrai per 100 metų. Miestą „prarijo“ ugnis, žuvo daugiau nei 80 žmonių (Video, foto)  ()

Ramiajame vandenyne esančiose Amerikos Havajų salose įvyko stichinė nelaimė, ten siautėja didelio masto miškų gaisrai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Havajuose – stipriausi miškų gaisrai per 100 metų: miestus „suryja“ ugnis. Jau žinoma apie 89 žuvusius, tačiau aukų skaičius gali būti daug didesnis, nes nėra ryšio su šimtais piliečių.

Stichinės nelaimės filmuotą medžiagą galima rasti „Telegram“ kanale „Ukraina 365“.

Šios savaitės viduryje keliuose Havajų rajonuose kilo gaisrai. Didelis karštis, sausra ir uraganiniai vėjai išsklaidė gaisrą dideliuose plotuose. Labiausiai iki šiol nukentėjo turistinis Lahainos miestelis Maui saloje, kuris beveik visiškai sunaikintas.

„Užsimerkiu ir matau Armagedoną... Dabar Lahaina pasikeitė amžiams“, – žurnalistams sakė vietos gyventojas Brianas Aguiranas. Jis išgyveno baisiausias miesto akimirkas ir per stebuklą sugebėjo išgelbėti savo namą nuo gaisro.

Daugelis Havajų gyventojų buvo priversti bėgti nuo gaisrų į vandenyną. Deja, yra nuskendusių žmonių. Liudininkai pastebi, kad kai kurie tėvai savo vaikus pasodino ant banglenčių ir nustūmė nuo kranto, kad apsaugotų nuo ugnies ir dūmų. Dabar Maui turi problemų dėl elektros ir vandens tiekimo. Gelbėtojų komandos dirba visą parą. Miškų gaisrai Havajuose nėra neįprasti, tačiau ekspertai teigia, kad salos tokio didelio masto gaisrų nebuvo matę bent jau pastaruosius 100 metų.

 

Ekspertai mano, kad Maui atkūrimas užtruks ne vienerius metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()