Rezultatas kraupus. Kaip atrodytų Barbės kūno moteris (Foto)  ()

Tyrimas rodo, kad lėlės figūros moteris vargu ar yra tokia įdomi ir graži, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gretos Gerwig filmo apie Barbę premjera sukėlė ažiotažą – gerbėjai visame pasaulyje apsivilko rožinės spalvos drabužiais ir iškeliavo į kino teatrus pažiūrėti ilgai laukto filmo. Pagrindinį vaidmenį atliko australų aktorė Margot Robbie peroksidiniais šviesiais plaukais ir „hiperrealistiška oda“, rašo „Daily Mail“.

 

Mokslininkai taip pat negalėjo praleisti šio filmo, todėl uždavė sau klausimą: kaip iš tikrųjų atrodytų tikra moteris, jei turėtų Barbės kūną? Norėdami atsakyti į šį klausimą, mokslininkai sukūrė fotorealistinę vizualizaciją, kaip lėlė atrodytų realiame gyvenime – na, rezultatas atrodo gana kraupus.

Tyrimo autoriai pastebi, kad moters kaklas būtų toks ilgas, kad ji tiesiog negalėtų pakelti galvos, todėl jai tektų judėti nuleidus galvą. Be to, turėdama tokias mažytes kulkšnis, Barbė realiame gyvenime tikriausiai turėtų judėti keturiomis. Apskritai galima daryti išvadą, kad tikra moteris su lėlės figūra, deja, neturėtų labai malonaus gyvenimo.

Šį modelį sukūrė Rehabs.com ekspertai. Tyrimo autoriai mano, kad tai leis geriau suprasti realybę, kad iš tiesų Barbė yra itin toli nuo paprastos moters. Tyrėjai taip pat pažymi, kad jų fotorealistinis atvaizdavimas iš esmės parodo, kaip įnoringai atrodytų natūralaus dydžio Barbė, jei ji būtų tikras žmogus. Be to, autoriai pabrėžia neįmanomas fizines lėlės proporcijas, kurias daugelis laiko grožio ir tobulumo etalonu.

Tyrėjai pastebi, kad Barbės galvos dydis greičiausiai būtų apie 56 centimetrus, o kaklas – tik 23 centimetrus. Atkreipkite dėmesį, kad vidutinis moters kaklas yra vidutiniškai nuo 30 iki 33 centimetrų. Dėl tokių proporcijų Barbė tiesiog negalėtų laikyti galvos tiesiai. Tyrimo autoriai pastebi, kad turėdama trumpesnį kaklą nei vidutinės moters, Barbė tiesiog turėtų vaikščioti nuleidusi galvą.

 

Tuo pačiu metu Barbės juosmuo būtų apie 40 centimetrų, o tai prilygsta vaiko juosmeniui – iš tikrųjų tai sukeltų problemų ir tikrai moteriai. Tiesą sakant, tai reiškia, kad pilvo ertmėje vietos užtektų tik pusei kepenų ir keliems centimetrams žarnyno.

Tuo pat metu Barbė visame pasaulyje žinoma dėl savo ilgų kojų, kurios yra dvigubai ilgesnės už rankas ir yra tik 40 centimetrų apimties. Palyginimui, vidutinės moters kojos yra tik 20 % ilgesnės už rankas. Tyrėjai mano, kad kartu su mažytėmis pėdomis ir kulkšnimis visa tai labai apsunkintų moters judėjimą – iš tikrųjų mokslininkai mano, kad realiame gyvenime Barbė turėtų vaikščioti keturiomis.

Be to, tyrimo autoriai mano, kad iš tikrųjų Barbė vargu ar sugebėtų pakelti kokius nors sunkius daiktus, nes jos riešų apimtis vargiai siektų 9 centimetrus, todėl fiziniam krūviui jie būtų visiškai netinkami.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(8)
(4)

Komentarai ()