Netikėta žinia. Tarp Rusijos ir Kinijos kyla konfliktas. Kas nutiko pasienyje  (1)

Nuo Rusijos pasieniečių veiksmų nukentėjo beveik milijoną prenumeratorių turintis įtakingas Kinijos tinklaraštininkas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-07 Netikėta žinia. Tarp Rusijos ir Kinijos kyla konfliktas. Kas nutiko pasienyje  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po to, kai Rusijos pasieniečiai „žiauriai“ pasielgė su Kinijos piliečiais, norinčiais patekti į Rusijos Federacijos teritoriją, tarp Pekino ir Maskvos kilo diplomatinis konfliktas. Kinijos ambasada Maskvoje sukritikavo Rusijos valdžios „šiurkštų“ elgesį su Kinijos piliečiais, kuriems nebuvo leista atvykti į šalį.

Pasak Kinijos diplomatų, penki Kinijos piliečiai liepos 29 d. buvo „net tardomi keturias valandas“ po to, kai bandė patekti į Rusiją iš Kazachstano. Galiausiai jiems buvo uždrausta atvykti ir atšauktos turistinės vizos.

„Žiaurus ir perteklinis Rusijos teisėsaugos institucijų elgesys, susijęs su šiuo incidentu, šiurkščiai pažeidė Kinijos piliečių teisėtas teises ir interesus. Tai prieštarauja bendram Kinijos ir Rusijos draugystės paveikslui“, – sakoma ambasados ​​pranešime.

Ambasada pranešė susisiekusi su Rusijos užsienio reikalų ministerija, FSB ir Federaline pasienio tarnyba po to, kai pareigūnai peržiūrėjo incidento vaizdo įrašą. Šiame kreipimesi kinai reikalauja, kad rusai nedelsdami išsiaiškintų incidento priežastį, imtųsi aktyvių priemonių incidento pasekmėms pašalinti ir pasirūpintų, kad tokie incidentai nepasikartotų ateityje. Pekinas taip pat reikalauja, kad Maskva „gerbtų ir saugotų Kinijos piliečių orumą, teisėtas teises ir interesus“.

Kinijos ambasada Rusijoje paprašė Rusijos pusės toliau tirti pernelyg didelį teisėsaugos pareigūnų pasienio inspektorių elgesį ir pateikti Kinijai patenkinantį  atsakymą“, – sakoma pareiškime.

 

Kaip rašo amerikiečių leidimas „Bloomberg“, bendras Kinijos ambasados ​​pareiškimo tonas labiau būdingas pareiškimams, kuriuose Kinija kritikuoja Vakarų šalių politiką.

Žurnalistai taip pat pažymėjo, kad Kinijos diplomatų pareiškimas pasirodė kaip reakcija į atitinkamo vaizdo įrašo paskelbimą Kinijos socialiniame tinkle „Douyin“. Kaip paaiškėjo, nuo Rusijos pasieniečių veiksmų nukentėjo beveik milijoną prenumeratorių turintis įtakingas Kinijos tinklaraštininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(90)
(2)
(88)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)