Nesustabdomi tankai. Jie nustebino visą pasaulį. Ukrainoje jiems tiesiog nėra lygių (Video)  ()

Ukraina turi galimybę naudoti visą eilę Vakarų partnerių suteiktų tankų, tarp kurių yra ir labai modernių mašinų. Tačiau vienas pagrindinis kovos tankas bent vienoje srityje yra praktiškai nepralenkiamas, nors ir nėra toks modernus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Karalystės „Challenger 2“ yra labai geras pagrindinis kovos tankas. Jis yra labai taiklus, galingas, turi stiprius šarvus, modernias elektronikos sistemas. Tačiau britų žurnalistai iš Ukrainos gynėjų sužinojo, kad „Challenger 2“ nemėgsta purvo. Šis tankas dažnai tiesiog įklimpsta ir turi būti gelbėjamas kita technika, o tai, žinoma, yra labai blogai.

Internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matomi Ukrainos karių naudojami lenkiški tankai PT-91 „Twardy“. Įraše galima pamatyti, kaip šie tankai juda kažkur netoli fronto linijos. Kelią ten seniai pakeitė purvo upė, bet „Twardy“ juda stumdamas didelę šlapio purvo bangą. Ir neįklimpsta.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas! Tik 55€ už akumuliatorinį „Geevorks“ pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
3267 3

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

PT-91 „Twardy“ yra tankas, sukurtas modernizuojant T-72. Jis tarnyboje pasirodė 1995 m., kai sovietinis T-72 buvo pagerintas visa eile vietinių lenkiškų komponentų. Šie tankai turi geresnę elektroniką, galingesnį lenkišką variklį, gerą dinaminę šarvų apsaugą. Lenkija pagamino mažiau nei tris šimtus „Twardy“ tankų. Juos naudoja pati, kelis pardavė Malaizijai, kelias dešimtis perdavė Ukrainai.

Twardy“ buvo atnaujintas, bet tai vis tiek yra T-72. Kodėl bekelėje jis pasirodo daug geriau nei britų „Challenger 2“? PT-91 „Twardy“ sveria 46 tonas, „Challenger 2“ – 64 tonas. Su papildomais šarvais skirtumas gali būti beveik 30 tonų. Aišku, britų tankas yra galingesnis – jo variklis išvysto 890 kW, kai lenkų „Twardy“ išspaudžia tik 630 kW. Tačiau jis tiesiog smenga į purvą, kai „Twardy“ net padėję pilvą ant purvo šliaužia pirmyn, stumdamas storą purvo bangą.

 

Bet lengvesnis „Twardy“ yra prasčiau apsaugotas, tiesa? Turbūt. Ypač jei „Challenger 2“ turi tuos 10 tonų sveriančius pridėtinius šarvus. Tačiau ekspertai giria PT-91 „Twardy“ apsaugą, ypač dinaminius šarvų apsaugos blokus ERAWA. Jie, priešingai nei sovietiniai blokai, dengia tanką beveik be tarpų, todėl užtikrina labai gerą apsaugą prieš prieštankinius ginklus.

 

PT-91 „Twardy“ turi ir kitų privalumų. Ukrainiečiai gerai supranta šiuos tankus. Jie turi daug lenkiškų komponentų, įskaitant valdymo blokus, variklį, bet pati tanko architektūra yra pažįstama iš T-72. Ukrainiečiai gali paremontuoti „Twardy“ ir vietoje, o štai „Challenger 2“ jiems yra nepažįstamas. Europoje „Challenger 2“ tankus naudoja tik Jungtinė Karalystė ir Ukraina.

Ir tai nereiškia, kad Ukraina nevertina „Challenger 2“ tankų. Ukrainos gynėjai norėtų jų daugiau, nes jie yra galingi, labai taiklūs, puikiai apsaugoti. Tiesiog Ukrainos gynėjai mokosi susigyventi su silpnosiomis skirtingų tankų vietomis. „Challenger 2“ nemėgsta purvo, o PT-91 „Twardy“ ir šlapioje bekelėje nenustoja žvalgytis priešų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(180)
(4)
(176)

Komentarai ()