Ukraina gaus daugiau YPR-765 pėstininkų kovos mašinų, bet jų praradimų statistika atrodo liūdnai  ()

Šių laikų karyboje pėstininkų kovos mašinos yra neįtikėtinai svarbios. Jų yra daugiau nei tankų, jos veža karius į šturmus, gali vykdyti evakuacijos ir aprūpinimo misijas. Ukrainai jų reikia labai daug ir Nyderlandai Ukrainai perduoda šimtus savo YPR-765 šarvuočių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-21 Ukraina gaus daugiau YPR-765 pėstininkų kovos mašinų, bet jų praradimų statistika atrodo liūdnai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

YPR-765 yra pėstininkų kovos mašina, kuri 1977 m. pradėjo tarnybą Karališkosiose Nyderlandų pajėgose. Vienu metu Nyderlandai turėjo 2079 tokias mašinas. Buvo daug skirtingų YPR-765 versijų – karo lauko greitosios, mobilios vadavietės, tiekimo mašinos, tankų naikintojai ir daug kitų. Bet, aišku, dauguma YPR-765 buvo tiesiog pėstininkų kovos mašinos.

YPR-765 yra 5,26 metro ilgio ir sveria kiek mažiau nei 14 tonų. Ši mašina turi suvirinto aliuminio ir laminuoto plieno šarvus, kurie saugo 3 įgulos narius ir 7 keleivius. Standartinis YPR-765 yra ginkluotas 25 mm automatine patranka ir 7,62 mm kulkosvaidžiu, tačiau yra versijų, ginkluotų prieštankinėmis raketomis TOW. YPR-765 turi 197 kW galios dyzelinį variklį ir įsibėgėja iki 61,2 km/val. greičio.

YPR-765 Ukrainoje buvo pastebėtos dar 2022 m. Ir tai nenustebino, nes Nyderlandai beveik visiškai atsisakė YPR-765. Dalį tų mašinų jie pardavė Bahreinui, Egiptui, Čilei ir Jordanijai, tačiau keli šimtai jų liko sandėliuose Nyderlanduose. YPR-765 padėjo Ukrainai ginti Bakhmutą. 2023 m. balandžio pradžioje Nyderlandų gynybos ministerija atskleidė, kad Ukrainai buvo perduotos 196 YPR-765 pėstininkų kovos mašinos. Dabar šis skaičius išaugo iki 207 mašinų. Nyderlandų gynybos ministrė Kajsa Ollongren teigia, kad dar daugiau YPR-765 mašinų jau yra pakeliui.

[Mažiausia kaina istorijoje!] Iš Vokietijos tik 101€! Puikios mobilios energijos stotelės tarnaus bent 10 metų („DLNRG PD320“)
4494 3

Mažiausia kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

 

Tai puiku, Ukrainai reikia daugiau pėstininkų kovos mašinų, bet kodėl patys Nyderlandai dar anksčiau atsisakė beveik visų savo YPR-765? Tiesa ta, kad ši pėstininkų kovos mašina paseno. YPR-765 vis dar yra nuožmus ginklas, pasirengęs padaryti daug žalos užpuolikams iš Rusijos, tačiau Nyderlandų pajėgoms atėjo laikas atsinaujinti. Jie pakeitė šias mašinas švedškomis CV9035NL. CV90 turi daug geresnius šarvus, stipresnį variklį, didesnį maksimalų greitį (70 km/val.), geresnę elektroniką. Kalbant apie įgulos apsaugą, CV90 šuoliais lenkia senąjį YPR-765. Naujoji mašina ne veltui yra dvigubai sunkesnė – ji turi daug geresnius šarvus. Tačiau tuo pačiu CV90 yra ir mobilesnė, nes yra daugiau nei dvigubai galingesnė.

 

Ukrainos gynėjai pajuto, kokie silpni iš tikrųjų yra YPR-765 šarvai. Atvirųjų šaltinių žvalgybos projekto „Oryx“ duomenimis, Ukraina prarado mažiausiai 76 pėstininkų kovos mašinas YPR-765. Iš 207 pristatytų! Tie duomenys net nėra visiškai švieži. Tai yra ženklūs nuostoliai.

Gerai bent tai, kad dabar Ukraina gauna daugiau šarvuotos technikos ir gali pasirinkti, kur kokias mašinas efektyviausia naudoti. Ir Ukraina pati prašo daugiau YPR-765. Tiesa, gali būti, kad dėl to, kad žino, kad jų dar yra nenaudojamų sandėliuose, o ne dėl to, kad kariai būtų jomis labai patenkinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(1)
(11)

Komentarai ()