To Rusija dar nematė. Vertinga draugų dovana (Foto)  ()

Kursko srityje Rusijoje sudužo ypatingas orlaivis. Rusija tokių anksčiau neturėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iranas pirmą kartą Rusijai perdavė išmanias naujas aviacines bombas, kurias ji naudos kare prieš Ukrainą, rašo BILD karo ekspertas Julianas Röpcke.

Kursko srityje sudužo iranietiškas dronas „Qods Mohajer-6“, ginkluotas naujomis sklendžiančiomis bombomis „Qaem-5“. Irane šios bombos pradėtos eksploatuoti tik 2019 m. Akivaizdu, kad dronas turėjo atakuoti Sumų regioną, tačiau dėl neaiškios priežasties nukrito Rusijoje.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Automobilio diagnostikos įrenginys, belaidės ANC ausinės, planšetės, „Xiaomi“ orų stotelės, akiniai dronų valdytojams ir kt. (Video)
4655 7

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „LAUNCH CR3001“ - automobilio diagnostikos įrenginys

2) „BlitzWolf BW-HP6 Pro“ - belaidės ANC ausinės

3) „N-One NPad Air“ - 4+64GB, Android 12 planšetė su dėklu ir ekrano apsauga

4) „Xiaomi DUKA Atuman THmini“ - 2 vnt., drėgmės ir temperatūros matuokliai

5) „Eachine EV100 “ - 5.8GHz, 72 kanalų FPV akiniai dronų valdytojams

6) „ANENG A3005A/Pro“ - multimetras

7) „MUSTOOL“ - akumuliatorinis pjūklas, su 1 arba 2 baterijomis

Išsamiau

„Anksčiau Rusijos ginkluotosios pajėgos Ukrainoje nenaudojo didelio tikslumo „Qaem-5“, Röpcke teigimu, jų naudojimas rodo naują Teherano ir Maskvos karinio bendradarbiavimo lygį“, – rašo BILD.

„Qods Mohajer-6“ dronas pirmą kartą pristatytas 2016 metais, bet jo gamyba prasidėjo tik dviem metais vėliau. Tai yra gana didelis bepilotis bombonešis – 7,5 metrų ilgio ir su 10 metrų sparnų pločiu. Priklausomai nuo konfigūracijos, jis gali nešti iki 150 kg krovinius, o 115 AG variklis su stumiančiu propeleriu leidžia pasiekti 200 km/val. greitį.

 

Įdomu, kad rusų „Telegram“ kanalai dar 2022 metais rašė, kad Rusija naudoja „Mohajer-6“ dronus. Tiesa, jie teigė, kad tie dronai naudojami ne bombardavimui, o žvalgybai, kad padėtų „Shahed“ dronams-savižudžiams pasiekti savo taikinius. Dabar akivaizdu, kad rusai naudoja „Qods Mohajer-6“ ir bombardavimui. Šie dronai gali nešti raketas ar bombas – tam jie turi net 6 tvirtinimo taškus (keturis po sparnais ir du po fiuzeliažu).

„Qaem“ bombos buvo sukurtos specialiai dronams, todėl yra gana lengvos. Panašu, kad „Mohajer-6“ gali nešti iki keturių tokių bombų, bet taupydamas degalus turbūt dažniau pasiims dvi. „Qaem-5“ turi TV signalais pagrįstą valdymo sistemą ir yra kiek didesnė už lazeriu valdomą „Qaem-1“. Tikslių duomenų apie „Qaem-5“ galimybes nėra, bet tokia bomba sveria apie 20 kg ir tikriausiai gali nusklęsti 12-40 km, priklausomai nuo paleidimo aukščio.

 

Palyginti su rusų jau naudojamomis bombomis, „Qaem-5“ yra niekas. Rusija nuolat ant Ukrainos gynėjų pozicijų mėto 250 ir 500 kg bombas. Tačiau naujos iranietiškos ginkluotės sistemos rusų rankose rodo, kad rusai plečia savo galimybes, dar turi iš kur gauti naujų ginklų. Tuo tarpu Ukraina kovoja, kad jai būtų leista naudoti vakarietišką ginkluotę taikiniams Rusijoje naikinti.

(8)
(4)
(4)

Komentarai ()