Rinkoje – „Linux“ valdomas planšetinis kompiuteris su 2 ekranais (Video)  (5)

JAV bendrovė „Kno“ pradėjo tiekti rinkai to paties pavadinimo planšetinius kompiuterius, kuriuose įdiegta modifikuota „Linux“ OS, pranešė „Electronista.com“. Kol kas juos galima įsigyti tik JAV.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmieji kompiuterius gaus išankstinius užsakymus internete pateikę klientai, be to, pirmenybė juos įsigyti bus teikiama studentams ir moksleiviams, tvirtina bendrovės atstovai. Jie tai aiškina didele „Kno“ planšetinių kompiuterių paklausa ir pagrindine jo paskirtimi: šis kompiuteris buvo kuriamas kaip vadovėlių ir sąsiuvinių alternatyva.

Moksleiviams ir studentams nebereikės jų nešiotis, nes „Kno“ internetinėje parduotuvėje galės įsigyti ar išsinuomoti skaitmenines popierinių vadovėlių ir kitų studijoms reikalingų leidinių kopijas, sakoma pranešime.

„Kno“ siūlo du savo planšetinio kompiuterio modelius: vieną su 2 sensoriniais ekranais (įstrižainė – 14 colių, arba 35 cm), kitą su vienu 14 colių ekranu. Pirmasis modelis turi 32 GB pastoviosios atminties, sveria 2,5 kg ir kainuoja 899 JAV dol. Antrasis – 16 GB pastoviosios atminties, jo svoris – 1 kg, kaina – 599 dol.

Abiejuose modeliuose naudojamas 2 branduolių „Nvidia Tegra 2“ procesorius, jie gali atkurti HD kokybės vaizdą, ekranai atpažįsta ir pirštų, ir rašiklio (stylus) prisilietimus. Įdiegta interneto naršyklė suderinama su „Flash“ ir HTML5, sakoma pranešime.

Šiame vaizdo siužete – „Kno“ pristatymas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)