Kodėl Pietų Korėja neduoda Ukrainai ginklų? Kodėl galbūt duos?  ()

Pietų Korėja turi milžiniškas amunicijos atsargas. Be to, Pietų Korėja turi daug senų ginklų, kurių tiesiog atsisako, stumdama juos į ilgalaikio saugojimo vietas. Galiausiai, Pietų Korėja turi ypatingai produktyvią gynybos pramonę – Europos šalys Pietų Korėjos ginklų gamykloms gali tik pavydėti greičio. Bet Pietų Korėja ginklų ir amunicijos Ukrainai neduoda. Nors gal dabar duos.


BMP-3 Pietų Korėjos pajėgose. Rusija atvežė kelias tokias pėstininkų kovos mašinas mainais į skolas
BMP-3 Pietų Korėjos pajėgose. Rusija atvežė kelias tokias pėstininkų kovos mašinas mainais į skolas
© 박종훈 (CC BY 3.0) | https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_equipment_of_the_Republic_of_Korea_Army#/media/File:BMP-3_ROKA_%EC%A0%9C3%EA%B8%B0%EA%B0%91%EC%97%AC%EB%8B%A8.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai Ukrainai desperatiškai trūko artilerijos amunicijos, akys krypo į Pietų Korėją. Ji turi milžiniškas amunicijos saugyklas kurios stovi užrakintos ir nejudinamos. Pietų Korėja turi daugiau artilerijos sviedinių nei NATO šalys. Dar pernai Ukrainos ambasadorius Pietų Korėjoje Dmytro Ponomarenko sakė atvirai – Pietų Korėjos ginklai galėtų pakeisti karo eigą. Nes jų tiek daug!

Pietų Korėjos prezidentas Yoon Suk Yeolas ne šiaip buvo kviečiamas į NATO viršūnių susitikimą Vilniuje. Ir ne šiaip sau Zelenskis kvietė prisiminti laiką, kai Pietų Korėjos padėtis buvo prasta. „Atminkite, kad prieš 70 metų Korėjai labai reikėjo pagalbos. Visas pasaulis rėmė Korėjos siekį ginti teisingumą ir laisvę. Ukraina šiandien yra kaip Korėja prieš 70 metų“, Zelenskis sakė 2023 metais.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Fantastiškų kainų USB atmintukai, belaidžiai HDMI siųstuvai-imtuvai, „Xiaomi“ mini el. suktuko rinkiniai ir kt. (Video)
2395 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „VIOLEWORKS“ - 1500W galios akumuliatorinis pjūklas su 2 baterijomis ir įkrovikliu

2) „EDUP EH-WD9906“ - 1080P/60Hz belaidis HDMI siųstuvas-imtuvas

3) „Lenovo Thinkplus MU233“ - USB atmintukas (32-512GB)

4) „Xiaomi AtuMan DUKA E2“ - mini el. suktuko rinkinys

5) „POPDEER PD-J02“ - 23800mAh, iki 3000A jump starteris

Išsamiau

Bet Pietų Korėja savo politikos nekeitė ir ginklų Ukrainai nesiuntė.

Kodėl Pietų Korėja nepadeda Ukrainai ginklais ir amunicija?

Pietų Korėja turi savitą karinę doktriną. Žinoma, ji turi tarptautinių partnerių, tačiau aljansams nepriklauso. Ir turi įstatymiškai įtvirtintą politiką, kuri draudžia siųsti giklus šaliai, kuri dalyvauja aktyviame kariniame konflikte. Net jei ta šalis yra užpulta. Tai reiškia, kad kai labiausiai reikia ginklų, geriau jų Pietų Korėjos neprašyti.

Bet yra ir kita tokios laikysenos pusė. Pietų Korėja yra pasiruošusi ginkluotam konfliktui su savo šiaurės kaimyne, bet jo nenori. Jei galima išvengti karo, jo reikia išvengti. Šiaurės Korėja, beje, turi branduolinį ginklą ir atrodo pakankamai pamišusi jį panaudoti. Pietų Korėja pusiau slapta baiminosi, kad jos pagalba Ukrainai išprovokuotų Rusijos atsaką per Šiaurės Korėją. Tai yra, Rusija uždegtų žalią šviesą Šiaurės Korėjai pulti Pietų Korėją arba tiesiog apginkluotų ją iki ausų moderniausiais turimais ginklais. Ne tiek iš keršto, kiek siekiant priversti Pietų Korėją pasilaikyti ginklus ir amuniciją sau. Dmitrijus Medvedevas, kuris šiaip neturi jokių galių, pernai balandį užsiminė, kad Maskva siųs naujausias savo branduolinių ginklų technologijas Šiaurės Korėjai, jei Pietų Korėja išdrįs paremti Ukrainą ginklais.

 

Galiausiai, Pietų Korėja ne šiaip sau turi tiek ginklų ir amunicijos. Ji visa tai gamina ir kaupia tam, kad būtų pasiruošusi karui. Pietų Korėja nori sustiprinti savo karinę galią, o ne ją susilpninti.

Pietų Korėja padėjo Ukrainai humanitarine pagalba. Be to, ji pardavė nemažai ginklų ir amunicijos toms šalims, kurios remia Ukrainą. Pavyzdžiui, lenkai ginkluojasi korėjietiškais ginklais, o sovietinius siunčia Ukrainai.

Kodėl Pietų Korėja gali dabar nuspręsti remti Ukrainą?

 

Šiandien, birželio 20 dieną, paaiškėjo, kad tokia atsargumo politika gali turėti savo ribas. Prezidento Yoon Suk Yeolo administracija pranešė, kad bus svarstomas Ukrainos rėmimo ginklais klausimas. Tai, aišku, dar nereiškia, kad toks sprendimas bus priimtas, bet jis dabar atrodo arčiau nei anksčiau.

Kodėl? Pietų Korėja tikėjosi, kad jei ji į karą Ukrainoje stipriai nereaguos, Rusija prilaikys savo sąjungininkę Šiaurės Korėją. Jie tikėjosi ramybės. Vietoje to Šiaurės Korėja siunčia amuniciją ir ginklus į Rusiją, o Putinas ir Kim Jong Unas ką tik pasirašė naują gynybos susitarimą, pagal kurį karo atveju šalys įsipareigoja padėti viena kitai. Pietų Korėja nerėmė Ukrainos, o Rusija vis tiek remia Šiaurės Korėją ir žada jai technologijas – kokia prasmė Pietų Korėjai būti tyliai?

 

Be to, nemažai Pietų Korėjos žmonių iš tikrųjų ragina valdžią padėti Ukrainai. Jie tai mato kaip garbės reikalą, ypač po to, kai Šiaurės Korėja pradėjo siųsti amuniciją Rusijai. Nemaža grupė Pietų Korėjos karių savanoriauja Ukrainos fronte ir jie turi rimtų argumentų, kodėl būtina padėti Ukrainai.

Galiausiai, Pietų Korėja supranta, kad Rusijos drąsinama ir palaikoma Šiaurės Korėja jau yra pavojinga. Aišku, baimės, kas gali nutikti po to, niekur nedingo, bet Rusija ir Šiaurės Korėja jau žengė pirmą žingsnį. Taigi, dabar Pietų Korėjai reikia žiūrėti ne į potencialius priešus, o į draugus – Pietų Korėjai labai svarbu būti tarptautinės bendruomenės dalimi, parodyti, kad ji yra sąjungininkė, kuri gali duoti, o ne tik yra pasiruošusi gauti paramą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(22)
(2)
(20)

Komentarai ()