10 kvailiausių dalykų, nutikusių IT eksperto S. Tobak karjeroje  (2)

Anapus Atlanto puikiai vertinamas IT ekspertas Steve Tobak parengė sąrašą kvailiausių dalykų, su kuriais jam teko susidurti daugiau nei 20 metų dirbant su moderniausiomis technologijomis. Anot paties Steve, kai kurie iš šių dalykų gal būt pasirodys juokingi tik jam pačiam, bet permesti sąrašą akimis turbūt galima, jis ne toks jau ir ilgas. Taigi, pradedam.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

  1. 1982 metais du „Texas Instruments“ inžinieriai dirbę itin slaptoje saugumo programoje bei kūrę valdiklius raketoms, darbe pasirodė visiškai „apsinešę“ nuo narkotinių medžiagų. Turint galvoje darbo pobūdį – tikrai „lengvas“ požiūris.
  2. Nežinomas juokelių mėgėjas paslėpė mikroschemas gaminusios bendrovės „Orbi Technologies“ gamybos patalpose negyvą žuvį bei paleido įmonės tinkle virusėką, kurio kelionė prasidėjo iš failo pavadinto „fish“. Dviguba ataka.
  3. Dar gūdžiame 9-ajame dešimtmetyje vienos stambios IT bendrovės vadybininkas netoli žemesnio rango personalo „kubikų“ (taip vadinamos nedidelės pertvaromis perskirtos darbinės erdvės) kito vadybininko akivaizdoje atliko veiksmą, imituojantį vergišką paklusnumą. Nors tarp kubikuose dirbusių buvo nemažai juodaodžių, o veiksmas vyko JAV, niekas nebuvo apskųstas teismui. Keista, ar ne?
  4. Kadaise buvo tokia procesorius gaminusi bendrovė „Cyrix“. Jos vadovas buvo pasišovęs būtinai pardavinėti lustus 1 JAV doleriu brangiau, nei savo gaminius siūlė rinkos lyderiai „Intel“. Planas neišdegė, na o kompanijos vadovą greitai pakeitė kitas.
  5. Pats šio 10-tuko autorius taip pat sugebėjo prisidirbti. Bandydamas suformatuoti lankstųjį diskelį (floppy), jis suformatavo savo šefo kompiuterio „Compaq Portable II“ (veiksmas vyksta 1987 metais) kietąjį diską. Suprantama, šefas dėl to nerealiai įsiuto, tačiau S. Tobak visgi iš darbo neišmetė. O ir šiaip, kietieji diskai tuomet nebuvo tokie dideli – tik 40 MB.
  6. „Stac Electronic“ vadovas ryžtingai atsisakė už nemenką sumą perleisti teises į kompanijos sukurtą failų glaudinimo algoritmą gigantui „Microsoft“. „Stac“ laimėjo bylą dėl teisių į algoritmą bet greitai bankrutavo. Didelė pergalės kaina.
  7. Po to, kai „National Semiconductor“ nupirko nevykėlius „Cyrix“ (kaip minėta, jie gamino procesorius), jų vadovas per bendrovių susijungimo balių pakvietė IT ekspertą Steve Tobak pasakyti kalbą. Deja, jo salėje nebuvo. Jis tiesiog nelaikė to renginio svarbiu. Prisimenant „Cyrix“ kokybę, tai visai nekeistas sprendimas…
  8. Vienas bendrovės NEC pardavimų vadybininkas turėjo bjaurų įprotį į iš jo kabineto išeinančius kolegas mėtyti laiškams atidaryti skirtą peilį. Žinoma, pataikyti į žmones jis nesistengė, peilis viso labo gadino vidinę kabineto durų pusę. Vieną dieną jis atsinešė į darbovietę šaunamąjį ginklą ir… buvo nušautas kolegų iškviestų policijos pajėgų.
  9. Po sekinančio darbo IT parodoje Atlantoje vienos stambios IT kompanijos bosai stendo darbuotojas jų pačių noru nusivedė į striptizo klubą. Keista – ieškinio ir šįsyk nebuvo.
  10. Dešimtuko autorius per vieną iš MEMS subsistemos lustų pristatymų stambių investuotojų kompanijoje bečiupinėdamas lustą jį netyčia per stipriai spustelėjo pirštais ir sulaužė. Būtų pusė bėdos jei ne tai, kad kūrėjų labiausiai akcentuojama lusto savybė ir buvo būtent jo atsparumas. Investuotojai liko sužavėti. Lusto kūrėjai taip pat.

Šaltinis: games.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: games.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: